Вт, 2024-04-16, 22:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:01
Презентація саги кримськотатарського режисера Алієва "Кримські історії" пройшла у Києві
Інші останні Культурні новини

У київському кінотеатрі "Україна" відбулася презентація саги "Кримські історії" режисера Нарімана Алієва, передає Крим.Реалії.

До саги входять три короткометражки: "Повернутися на світанку", "Тебе люблю", "Без тебе".

"Всі три роботи – це три роки мого життя. Всі три я знімав у Криму, на батьківщині, вдома. У всіх з них знімалися мої рідні і близькі", – розповів Алієв.

На презентації короткометражних фільмів кримського режисера був присутній національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, який зазначив, що в сазі є "розуміння Криму".

"Цей фільм, по-перше, може мати ефект актуалізації теми, по-друге, розуміння Криму. Тому що за 23 роки незалежності України не було розуміння. Політичні діячі дивилися на Крим споживацьки. Згадували тільки під час виборів, щоб там схилити виборців", – зазначив Джемілєв.

Раніше короткометражний фільм молодого режисера з Криму Нарімана Алієва "Sensiz" ("Без тебе", 2015) був представлений у молодіжній програмі 66-го Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Раніше повідомлялося, що учасники кінематографічного об'єднання Babylon'13 зняли повнометражний документальний фільм про анексію Криму Росією. У фільмі "Крим. Як це було" включені унікальні кадри і історії моряків, льотчиків, десантників і морських піхотинців про те, як відбувалося захоплення півострова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: презентація саги кримськотатарськог, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]