Пт, 2024-04-26, 23:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
Президент Польщі відмовився бути посередником між Януковичем і Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає недоцільним модерувати діалог між владою та опозицією в Україні. Про це він сказав в інтерв’ю тижневику Wprost, повідомляє його прес-служба.

Журналіст зазначив, що у видання є інформація про те, що Коморовський отримав пропозицію вести переговори між таборами президента Віктора Януковича та екс-прем’єра Юлії Тимошенко, однак глава польської держави не прийняв цієї пропозиції так само, як і польський уряд.

"Слід приймати пропозиції, які реальні до втілення, а також ті, які, ймовірно, можуть бути успішними. Щоб у чомусь бути посередником, треба мати дві сторони, схильні до розмов. А в Україні такого нема. У багатьох питаннях регулятором є осінні вибори", - прокоментував це запитання Коморовський.

У той же час польський президент не вважає, що у відносинах з Україною Польща не була успішною, оскільки Україна все ж демонструє певний прогрес.

"Є значний поступ. Україна зміцнила свою суверенність і почуття національної свідомості. Нинішня влада завершила переговори в тому питанні, яке нещодавно виглядало мрією - угода про асоціацію з ЄС. Є очевидні перешкоди та слабкості, до них я відношу справу Тимошенко, але на майбутнє України я намагаюсь дивитись як на виклик геостратегічного значення", - підкреслив польський президент.

Нагадаємо, що нещодавно президент Польщі Броніслав Коморовський називав підтримку європейської інтеграції України одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики Польщі.

Як повідомлялося, 1 липня президент Польщі зустрівся в Києві з представниками української опозиції. Коморовський передав Тимошенко вітання. Нагадаємо, президент Польщі заявив, що євроінтеграція України є під великим знаком питання через внутрішньополітичну ситуацію в країні і незрозумілий розвиток подій напередодні парламентських виборів. У той же час Коморовський передав слова підтримки Юлії Тимошенко.

Україна стала новим об’єктом презирства для Заходу після Росії, вважає американський дипломат

Для Європи Україна стає замінником Росії, на який можна спрямовувати своє незадоволення та презирство без особливих наслідків.

Про це пише професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль у статті World Affairs з посиланням на східноєвропейського дипломата.

"Клептократія Януковича є не гіршою за режим Путіна, але зважаючи на те, що вона не несе жодної енергетичної чи військової загрози, то Україна стала ідеальним "східноєвропейським іншим". Таким чином немає необхідності бути коректними щодо України, оскільки немає що втрачати", - йдеться в статті.

Автор висловлює сумнів, що події у Росії, як Олімпіада в Сочі, західні посадовці бойкотуватимуть так само, як українську частину Євро 2012.

"З кожним новим проявом бандитизму режиму Януковича ці ідеї отримують нове емпіричне підтвердження. А Україна стає замінником для презирства, з яким європейці ставляться до Росії (не менше, ніж до України), але ніколи про це не скажуть. Яка огидна доля для України: стати замінником Росії", - додав він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: президент Польщі, Януковичем і Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]