Пт, 2024-04-26, 16:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:13
Президент: у 2017 зарплата вчителів має зрости на третину
Інші останні Економічні новини

В 2017 году зарплата учителей должна вырасти на треть. Как сообщили в пресс-службе президента, об этом Петр Порошенко заявил на встрече с победителями конкурса "Учитель года - 2016" по случаю Дня работников образования.

Глава государства напомнил, что недавно состоялось заседание Совета национальной безопасности и обороны, где были заслушаны показатели бюджета на 2017 год.

"Дал задание правительству, что приоритетом на 2017 год должно быть финансирование образования. И не на 5%, и не на 10% должна быть повышена заработная плата. Мы договорились, что мы должны выйти на планку 33% - на треть должно вырасти финансовое обеспечение украинского учителя", - сообщил президент.

Глава держави зазначив, що уряд виконав це завдання. Він зауважив, що це має стати додатковою фінансовою мотивацією, щоб найкращі фахівці залишалися в українській школі.

У 2016 році рівень заробітних плат вчителів без категорії становить 3 тис. 239 грн, а в 2017 році має підвищитись до 4 тис. 541 грн. Рівень зарплати вчителя вищої категорії з усіма надбавками має збільшитись з 4 тис. 483 грн у 2016 році до 6 тис. 400 грн у 2017 році.

"Це є та динаміка, яку на сьогоднішній день держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулось", - запевнив президент.

Крім того, глава держави наголосив на важливості покращення якості освіти, зокрема в сільські місцевості. Президент відзначив неприпустимість ситуації, коли один вчитель викладає декілька предметів.

"Маємо знайти гідну відповідь, щоб кожен учень сільської школи мав можливість отримувати якісну освіту", - наголосив Порошенко.

Президент додав, що нині ведеться робота за участі Міністерства освіти, благодійних організацій для забезпечення шкіл ще 26 тис. комп’ютерів.

Глава держави наголосив на важливості професії освітян, адже випускники все життя пам’ятають своїх вчителів.

"Згадую своїх вчителів фізики, математики, мови, хімії. Скільки років би не пройшло, це завжди залишається в серці. Талановитого вчителя пам’ятаєш все своє життя", - сказав він.

Глава держави подякував вчителям за якісне виховання молодого покоління українців. Президент розповів, що під час зустрічі з ровесниками незалежності України переконався, що молоді українці вихованні без отрути радянської пропаганди і є справжніми українцями.

"Вони готові боротися за нашу державу, її захищати, реформувати, тягнути в Європу", - підкреслив він.

Президент зазначив, що українські вчителі підтримують високу планку виховання патріотичних, порядних та професійних випускників, які потім складають основу команди, що просуває Україну вперед. І яскравим підтвердження якості освіти є перемоги українських учнів на міжнародних олімпіадах. В цьому році молоді українці отримали 20 медалей: 3 золоті, 8 срібних та 9 бронзових.

Порошенко вручив чотирьом освітянам відзнаки про присвоєння звання "Заслужений вчитель України"

Петро Порошенко вручив чотирьом освітянам відзнаки про присвоєння почесного звання "Заслужений вчитель України" переможцям конкурсу "Учитель року – 2016".

Як повідомили у прес-службі президента, відзнаки отримали: учитель історії Городищенського економічного ліцею у Черкаській області Олена Бурлака, учителька математики середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 міста Гайсин у Вінницькій області Ольга Костенко, учителька англійської мови Берегівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням англійської мови у Закарпатській області Віолетта Македон та учитель предмета "Захист Вітчизни" Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Юрій Попович.

Своєю чергою Македон англійською мовою звернулася до президента, зазначивши, що Порошенко перший глава Української держави, який спілкується англійською. Вона подякувала за ініціативи оголосити 2016 рік роком англійської мови та Go Global.

Глава держави привітав вчителів зі святом, побажавши миру, здоров’я та нових здобутків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: зарплата вчителів, 2017, зрости на третину, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]