Чт, 2024-03-28, 13:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
Президент заявив, що "підставляти щоку Україна не буде"- в зоні АТО оголошено перемир'я. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко.

"Весь світ затамував подих і напружено очікує завтрашнього світанку. Ті, хто хоче зірвати мирний процес на його самому початку, попереджені про наслідки. Я свідомо зараз не буду говорити, що буде робити Україна у випадку, коли мирний процес буде зірвано. Скажу одне – отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо, і нехай простить мене господь", - заявив Порошенко у своєму зверненні з Генштабу 14 лютого увечері.

"На сьогоднішній день особливу увагу і тривогу викликає ситуація на Дебальцівському плацдармі. Саме плацдармі, а не котлі, бо славні збройні сили утримали рубежі, які були визначені для оборони головнокомандувачем", - наголосив Порошенко.

"Ми бачили, що російська сторона виказала особливий інтерес до Дебальцівського плацдарму в Мінську", - додав він.

"І ми довели, що наші війська в Дебальцево сьогодні отримали 4 конвої, які забезпечують речовим довольством, боєприпасами, ротацію збройних сил і нової техніки", - наголосив він.

За даними штабу АТО, за станом на 5.00 15 лютого в цілому зберігається режим артилерійської тиші в зоні проведення АТО.

Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбуку прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"Всього зафіксовано 10 обстрілів позицій українських військових, 6 з них по блокпостах в районі двох населених пунктів: Чорнухіне і Золоте. Перші години дуже важливі. Тому ми спостерігаємо за ситуацією разом з військовими. Поки що зарано робити висновки. Але від виконання Росією домовленостей у Мінську залежить, чи вдасться зупинити війну чи ні.", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 11-12 лютого у Мінську відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.

Серед іншого, нові домовленості, досягнуті "нормандською четвіркою", передбачають припинення вогню на сході України з 00.00 15 лютого, а також відведення усіх важких озброєнь з української території. Також передбачено обмін і звільнення усіх заручників.

На тлі переговорів у Мінську і після їхнього завершення російсько-терористичні війська на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії біля Дебальцевого.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: підставляти щоку Україна не буде, зоні АТО, перемир'я. ВІДЕО, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]