Сб, 2024-04-20, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:09
Президент занепокоєний ціною на вугілля "Роттердам+", і з цим питанням необхідно терміново розібратися - Гройсман. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

   Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив невідкладно розібратися у впровадженому навесні цього року Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) новому механізмі утворення ціни на українське вугілля з прив'язкою її до ціни на вугілля в порту Роттердам і транспортних витрат, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що в цій формулі формування ціни вугілля, так званій формулі "Роттердам плюс", є багато невідомих... Учора мав розмову з президентом на цю тему, президент заклопотаний цим питанням також", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання уряду в Києві в п'ятницю.

"Вважаю, що позиція уряду має бути дуже чіткою - розібратися в цій формулі, зрозуміти, що там відбувається, і зробити все для того, щоб ця формула була прозорою і відповідала реальній ціні вугілля в Україні та формуванню реальної ціни на електроенергію", - додав Гройсман.

Зазначимо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик виступає проти впровадження формули ціни на енергетичне вугілля "Роттердам плюс транспорт" і замість цього пропонує запустити біржу вугілля на внутрішньому ринку, зобов'язавши державні шахти продавати 30% вугілля на такій біржі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, ціна вугілля Роттердам+, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]