Пт, 2024-03-29, 01:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Президентські вибори під загрозою зриву, ООН призупинила роботу - буревій "Сенді" у США
Інші останні Новини світу
Буревій "Сенді" наближається до берегів США, змушуючи кандидатів у президенти скасовувати свої виступи. Президент Барак Обама провів відеонараду з головами рятувальних служб, обговорюючи підготовку до негоди. Очікується, що буревій ударить по східному узбережжю США вже в понеділок, 29 жовтня, повідомляє BBC-Russian.

З вечора неділі, 28 жовтня, в Нью-Йорку припиняють роботу метро, автобуси і потяги. Побоюються, що буревій, швидкість вітру в епіцентрі якого перевищує 120 км/год, може призвести до затоплень.

Республіканський кандидат Мітт Ромні скасував свій недільний виступ у штаті Вірджинія і замість цього попрямував в Огайо.

Президент Обама також скасував низку передвиборчих виступів, щоб бути присутнім у Білому домі під час проходження урагану.

У штаті Меріленд в суботу, 27 жовтня, почалося дострокове голосування на президентських виборах і черги виборців вишикувалися у деяких виборчих дільниць.

Незважаючи на погіршення погоди, обидва кандидати продовжували використовувати всі можливості для виступів у ключових штатах.

У штаті Нью-Гемпшир президент Обама закликав своїх прихильників до дострокового голосування з тим, щоб дозволити йому закінчити розпочату роботу на посту президента.

"У нас ще багато незавершених справ, але штат Нью-Гемпшир і вся країна не можуть дозволити собі повернутися до політики, яка принесла стільки бід, - сказав Обама. - І тепер Ромні пропонує нам повторити ті ж помилки, які були зроблені в минулому".

Виступаючи у Флориді, Мітт Ромні звинуватив президента Обаму в тому, що той не може запропонувати країні нічого нового.

"У президента немає плану, у нього вичерпалися ідеї, у нього скінчилися пояснення, і в листопаді Флорида проголосує за видалення його з президентського крісла", - сказав Ромні під оплески прихильників республіканців на мітингу в місті Пенсакола.

У Нью-Йорку через буревій зупинився транспорт і припинилися торги на місцевих біржах

Весь нью-йоркський громадський транспорт у відповідності до рішення місцевої влади в понеділок, 29 жовтня, призупинив роботу через наближення урагану "Сенді", передають західні ЗМІ, пише Інтерфакс-Україна.

Таке рішення ухвалено з міркувань безпеки з урахуванням того, що буревій може призвести до повеней і здатний завдати істотної шкоди Нью-Йорку.

Раніше повідомлялося, що американські торгові майданчики скасують торги в понеділок через буревій "Сенді", причому не виключено, що призупинення торгів може продовжитися й у вівторок, 30 жовтня.

"Ми підтримуємо єдину думку торгових майданчиків і регулюючих органів, що в небезпечній ситуації, що створюється через буревій "Сенді", буде надзвичайно складно убезпечити наших співробітників..." - йдеться в повідомленні New York Stock Exchange.

Спочатку біржі планували продовжувати електронні торги, однак у неділю було вирішено закрити торгові майданчики, зокрема операції з акціями, повністю. New York Stock Exchange позапланово призупинить торги в понеділок вперше від 11 вересня 2001 року, коли її робота переривалася на 4 дні. Через ураган востаннє торги на NYSE переривалися у вересні 1985 року.

Багато найбільші компанії, що працюють в Нью-Йорку, також планують закрити свої офіси через буревій.

Так, зали торгів на нью-йоркських біржах NYSE Euronext і NASDAQ в понеділок, 29 жовтня, будуть закриті через негоду.

Ймовірно, що біржі залишаться закритими також і у вівторок, 30 жовтня.

Закриття торкнеться тільки торгів, що вимагають безпосередньої присутності трейдерів у будівлі біржі, тоді як електронні торги триватимуть у звичайному режимі.

ООН призупиняє роботу через буревій "Сенді"

В ООН оголосили про скасування запланованих на понеділок, 29 жовтня, заходів у зв'язку з наближенням до Нью-Йорку урагану "Сенді".

"Штаб-квартира ООН буде закрита, як мінімум, протягом понеділка, через буревій", - повідомив представник ООН Едуардо дель Буей.

Планувалося, що в понеділок в СБ ООН пройде обговорення питання про долю жінок під час збройних конфліктів. Крім того, в цей день президент Болівії Ево Моралес збирався викласти свої пропозиції щодо боротьби проти голоду в світі.

Синоптики припускають, що "Сенді" досягне північного сходу США до понеділка, 29 жовтня. Швидкість поривів вітру в епіцентрі урагану досягає 120 км на годину. Вітер ще може посилитися, коли "Сенді" зустрінеться з циклоном, що прямує із західної частини США. Від стихії в США можуть потерпіти до 60 млн людей.

Хоча жителі східного узбережжя звикли до частих стихійних лих, метеорологи побоюються, що ураган "Сенді" може злитися з іншою бурею, яка насувається із заходу. Надзвичайний стан оголошено в Меріленді, Нью-Йорку, Пенсильванії, Вірджинії, федеральному окрузі Колумбія та прибережних районах Північної Кароліни.

У штаті Делавер оголошена обов'язкова евакуація 50 тисяч жителів прибережних районів. Від ударів "Сенді" під час його повільного просування через Карибський басейн загинули 44 людини на Гаїті, 11 - на Кубі і ще чотири людини в Домініканській Республіці, на Ямайці та Багамських островах.

Як повідомлялося вчора, 28 жовтня, жертвами буревію "Сенді" на Карибських островах стали 65 людей, десятки тисяч будинків повністю зруйновані.

У суботу, 27 жовтня, в Нью-Йорку оголосили надзвичайний стан.

У четвер, 25 жовтня, буревій "Сенді" обрушився на південний схід Куби, поблизу другого за розміром міста країни Сантьяго-де-Куба. Максимальна швидкість штормового вітру сягала 183 кілометри на годину.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: Буревій Сенді у США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]