Пт, 2024-03-29, 09:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:40
Причин для екстрадиції Авакова в Україну немає, заявили у Генпрокуратурі Італії
Інші останні Політичні новини

Генпрокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції екс-глави Харківської облдержадміністрації, голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова в Україну.

"Генеральний прокурор ... відповідно до статті 705 Кримінально-процесуального кодексу; просить Апеляційний суд заявити, що причини для екстрадиції Авакова Арсена Борисовича, уродженця м.Баку (Азербайджан) 2 січня 1964 року народження, в Україну відсутні", - говориться в документі Генеральної прокуратури Італії оригінал і переклад якого опублікував Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"У цьому документі ДП Італії не тільки відмовляється підтримувати обвинувачення проти мене, а й наголошує політичну вмотивованість справи, як елемент системи виборчого правосуддя в Україні. Як елемент загального ряду політично доцільних звинувачень, починаючи зі справи Юлії Тимошенко", - зазначає екс-чиновник.

Документ переданий до суду, який повинен ухвалити рішення про екстрадицію або відмову в її здійсненні, для ознайомлення сторін.

27 березня була підтверджена інформація про затримання Авакова в Італії. Генеральна прокуратура заявила, що готує пакет документів для його екстрадиції в Україну. У зв'язку з цим керівництво партії "Батьківщина" направило листа генеральному секретарю Інтерполу й уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування Авакова і звільнити його. Згодом лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрія Кожем'якіна повідомив, що Римський суд ухвалив рішення звільнити Авакова з-під варти.

Авакова 31 січня було притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, порушеній за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням 55 га землі біля села Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), також оголосили в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004-го по лютий 2010 року. Він є головою Харківської обласної організації ВО "Батьківщина".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 951 | Додав: admin | Теги: екстрадиція Авакова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]