Вт, 2024-04-16, 07:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:15
Причиною пожежі на Грибовицькому звалищі Садовий вважає умисний підпал
Інші останні Новини з регіонів України

Міський голова Львова Андрій Садовий висловив переконання, що причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, внаслідок якої під завалами загинули рятувальники, став умисний підпал.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Садовий заявив сьогодні під час брифінгу.

"На моє переконання, це був підпал. Я б хотів, щоб слідчі органи якісно провели розслідування і знайшли людей, які це зробили. Врешті-решт це призвело до жертв рятувальників. Самозапалення були, але те вогнище, яке виникло минулого тижня, мало штучне походження, бо таке вогнище неможливе у сьогоднішніх кліматичних умовах. Питання, чи буде можливість розслідувати цю справу. Маю великий намір поспілкуватись з працівниками правоохоронних органів, які ведуть цю справу, нам є що їм сказати", - заявив мер.

Він також поінформував, що на територію Грибовицького полігону твердих побутових відходів сміття зараз не вивозиться.

"Ми зараз у Грибовичі сміття не вивозимо. Тривають слідчі дії, тривають пошуки четвертого зниклого громадянина. Сьогодні будь-які розмови на тему роботи в Грибовичах не стоять. Я маю повагу до рішення сільської ради, про припинення роботи полігону, це їхнє консолідоване рішення. Сьогодні важливо провести усі заходи, щоб унеможливити ускладнення ситуації. Сміття вивозиться щодня. Проблем по місту нема, думаю, не буде. Може бути тільки одна проблема, коли вороги міста Львова захочуть створити якісь моменти дестабілізації. Думаю, громада не дасть можливості нашим ворогам таку біду зробити. Ми будемо вивозити сміття, будемо тримати в місті порядок", - зазначив мер Львова.

Щодо будівництва сміттєпереробного заводу, Садовий повідомив, що вже розглядаються кілька ділянок для його зведення.

"Надіюсь, що обласна влада максимально зреагує і запропонує місту ділянку під будівництво нового полігону. Всі пропозиції, які ми раніше отримували від області, на жаль, не були підтверджені, коли мова йшла вже про конкретику в розмовах з населенням. Ми домовились про створення робочої групи з представників обласної і міської рад, обласної адміністрації. Робоча група 6 червня проведе своє перше засідання. Є декілька варіантів, зараз ми їх об’їжджаємо. Чим швидше отримаємо легітимну ділянку, тим швидше зможемо розпочати роботи з проектування. Це буде великий комплекс, який буде створювати декілька сотень нових робочих місць. Тому це вигідно для громад, які захочуть мати додатковий дохід на своїй території. Ми готові їм допомогти з рекультивацією існуючих полігонів, які у них є", - зазначив Садовий.

Нагадаємо, 30 травня стався завал на Грибовицькому сміттєзвалищі. Повідомлялося, що під завалами сміття могли опинитися 4 людини. Пізніше було повідомлено, що рятувальники виявили тіла трьох співробітників рятувальних служб. 31 травня пізно ввечері на полігоні в Грибовичах знайшли тіло третього співробітника управління ДСНС України у Львівській області.

За фактом сміттєвого зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі, внаслідок якого під завалом опинилися троє пожежників, поліція відкрила кримінальне провадження.

При цьому мера Львова родичі загиблих рятувальників не пустили на похорон. Громадськість звинувачує Садового у нецільовому використанні коштів, виділених свого часу на рекультивацію звалища, яка унеможливила б такі гігантські зсуви, як той, під яким загинули рятувальники.

При цьому на останню сесію міськради Садовий не з'явився, пояснивши свою відсутність зустріччю з церковними "владиками". Мера очікували зі звітом про кошти, витрачені на рекультивацію. Не дочекавшись Садового, його опоненти з організацій "Варта-1", "Варта-700", "Рабів до раю не пускають" та Економічного бойкоту встановили у сесійній залі Львівської ратуші сміттєві контейнери.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: умисний підпал, Садовий, причина пожежі, Грибовицьке звалище | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]