Вт, 2024-03-19, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
Прихильник російського націоналіста Дугіна виявився одним з організаторів нападу на "Інтер"
Інші останні Кримінальні новини

Один з організаторів нападу на офіс телеканалу "Інтер", активіст партії "Братство" Олексій Середюк виявився прихильником створення "Великої Євразійської Імперії" і послідовником відомого російського неофашиста Олександра Дугіна, який закликав вбивати українців. Ідентифікувати Середюка, який називає себе ветераном АТО і бійцем батальйону "Свята Марія", вдалося народному депутату Олегу Медуниці, пише "Четверта влада".

Нардеп нагадав, що Середюк раніше їздив в Москву і брав участь в зборах організації "Євразійський союз молоді", метою якої є ліквідація України, як держави, і створення Євразійської Імперії за прикладом СРСР.

6 вересня "ВВС Україна" опублікував коментар Олексія Середюка, який заявив, що вів переговори з керівництвом "Інтера" і воно погодилося піти на умови активістів.

"Ми нікуди не дінемося. Наша група займається боротьбою з російською пропагандою і в інших медіа. Тому у нас на черзі інші медіа. Якщо "Інтер" не йтиме на поступки, ми повернемося назад", - повідомив Середюк ВВС.

Також Середюк потрапив практично в усі сюжети, які були присвячені блокаді "Інтера” на російському ТБ. У них саме він називається організатором акцій протесту.

Однак, як вдалося з'ясувати, насправді Середюк цілком лояльно ставиться до російських націоналістів і сам неодноразово брав участь в заходах, які були організовані ними як в Росії, так і в Україні.

У минулому Середюк брав участь в з'їзді російського фашистського руху "Євразійський союз молоді", присвяченому боротьбі з "помаранчевою чумою", де закликав відстояти Москву і врятувати її від західної чуми: "Оголошені провідним "брати з братської організації "Братство" - хлопці, які тепер працюють з нами", в особі Олексія Середюка, принесли присутнім "новини з фронту": "Україна - це перша країна, яка впала під навалою тієї орди, яка виступила з Заходу під виглядом "помаранчевої чуми". Партія "Братство" встала проти цієї чуми. За нами Москва. Плани помаранчевої революції не закінчуються на Україні. Ми будемо боротися проти окупаційного режиму, який склався в Україні до тих пір, поки перемога не буде за нами", - йдеться на сайті.

Крім того, Середюк також був одним з організаторів акції "Слава Великій Україні в складі Євразійської імперії", яка ще в 2005 році проходила біля будівлі Кабміну в Києві. Там він разом з активістами "Євразійського союзу молоді" та партії Наталії Вітренко ЗУБР закликав боротися за "панування Євразії".

"Сьогодні ми починаємо нашу боротьбу, і вона буде проходити не тільки на території України, а й за її кордоном - в Молдові, в Росії, в Бєларусі та інших країнах СНД. Наша боротьба буде відбуватися всюди. Ми сьогодні боремося не за якісь примарні ідеї "демократії", які нам пропонує Ющенко - маріонетка Америки. Сьогодні ми починаємо боротьбу за наше панування, за панування Євразії, за торжество Православ'я. Слава Ісусу Христу!" - говорив Середюк.

"Євразійський союз молоді" є російською праворадикальною організацією антиукраїнської спрямованості. У 2007 році активісти "Євразійського союзу молоді" знищили український герб, встановлений на вершині гори Говерла та зняли це на відео, яке потім виклали на своєму сайті.

Також відомо, що саме в таборах "Євразійського союзу молоді" проходили підготовку донецькі бойовики з організації "Донецька республіка", що влаштували в 2014 році антиукраїнське повстання в Донецьку.

Координаторами ЄСМ в Донецьку були Олег Фролов і колишній голова "народного ради ДНР" Андрій Пургін.

Нагадаємо, 4 вересня під час акції протесту проти редакційної політики каналу "Інтер" в студії телекомпанії "Національні інформаційні системи" сталася пожежа.

Кілька працівників телекомпанії зазнали поранень.

Кількох учасників акції затримала поліції. Як повідомив голова МВС Арсен Аваков, більшість учасників акції протесту є колишніми військовослужбовцями 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Радник міністра Зорян Шкіряк заявив, що у МВС розглядають версії як умисного підпалу телестудії, так і самопідпалу, до якого може бути причетна адміністрація телеканалу.

5 вересня будівлю "Інтера" обгородили парканом. А активісти планували організувати блокпост і встановили намети для пікету.

Президент Петро Порошенко доручив генпрокурору взяти розслідування подій під особистий контроль.

"Інтер" неодноразово критикували за проросійський контент.

Нещодавно в Інтернеті було викладено листування колишнього креативного продюсера підсумкової програми новин "Подробности недели" на телеканалі "Інтер", громадянки РФ Марії Столярової з кремлівським пропагандистом Леонідом Муравйовим, де йшлося про погодження сюжетів на користь сепаратистів, виконання політичних замовлень Кремля.

Голова МВС Аваков також заявив, що ідеолога інформаційної політики "Інтера", російського громадянина Шувалова треба вислати з країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: організатор нападу, Інтер, прихильник російського націоналіста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]