Сб, 2024-04-20, 03:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:39
Пріоритет МЗС на 2018 рік - здобути підтримку світу в боротьбі проти агресії РФ - Клімкін
Інші останні Новини України

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що пріоритет МЗС на 2018 рік - це отримати солідарність світу в боротьбі України проти російської агресії.

Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії в 2017 році і пріоритетам 2018 року.

"Головним пріоритетом МЗС є і буде на цей рік - отримання солідарності цивілізованого світу, міжнародного співтовариства у нашій боротьбі проти російської агресії, за нашу незалежність і територіальну цілісність", - заявив Клімкін.

За його словами, пріоритетами щодо окупованого Донбасу є безпека і гуманітарний аспект.

"Ми маємо турбуватися про повернення наших заручників і політичних в'язнів, але маємо, звичайно, турбуватися про те, в яких умовах зараз знаходяться громадяни України на окупованій території. І це саме окуповані території - як, до речі, сказано в законі, схваленому декілька днів тому ВРУ. Те, що зараз є на Донбасі - це російська окупаційна адміністрація", - сказав він.

За словами міністра, діалог щодо миротворчої місії на Донбасі зараз є надважливим. Клімкін зазначив, що Росія не довіряє миротворцям ООН, називаючи їх окупаційною адміністрацією, намагаючись зберегти вплив на Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: боротьба проти агресії РФ, 2018 рік, підтримка світу, МЗС, Клімкін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]