Пт, 2024-04-26, 12:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Припинити випуск етанолу як біопалива ООН закликає США
Інші останні Новини світу
ООН звернулася до уряду США із закликом припинити випуск етанолу як біопалива, повідомляє російська служба ВВС.

Міжнародна організація ООН із сільського господарства і продовольства (ФАО) прогнозує, що через тривалу на всій території США посуху і спеку, найсильнішу за останні півстоліття, загине більшість врожаю зернових, повідомляє ВВС.

За американським законом, 40% врожаю має бути використано для виробництва біологічного палива.

Але якщо вчинити так нині, це може сприяти розвитку продовольчої кризи в світі, вважають в ООН.

Як повідомлялося, посуха в Україні, США, Росії та Казахстані та безперервні дощі в багатьох країнах Європи призведуть до зростання цін на харчові продукти. Про це на початку серпня повідомили у центрі новин Організації Об'єднаних Націй з посиланням на доповідь Світового банку.

Вчора, 9 серпня, в у продовольчій організації ООН (ФАО) повідомили, що світові ціни на зерно і цукор різко зросли за липень. За даними організації, зерно на світовому ринку подорожчало з червня на 17%. Основними причинами зростання цін є посуха в США і Росії. Після злив у Бразилії ціни на цукор також досягли нового максимуму. У середньому, ціни на харчові продукти за липень зросли на 6%.

Наприкінці серпня цього року може бути скликана рада G-20 (до якої входять провідні світові держави) для розгляду ситуації на світовому ринку зерна. Причиною екстреного скликання стало різке зростання цін на збіжжя на світовому ринку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: випуск етанолу, США, ООН, біопалива | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]