Сб, 2024-04-20, 04:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:35
Приватизацію Одеського припортового ФДМУ прискорює і вважає, що "Коломойський багато чого хоче"
Інші останні Економічні новини

Фонд державного майна переніс терміни виставлення на продаж Одеського припортового заводу з листопада на вересень 2015 року.

Про це з посиланням на прес-службу ФДМУ повідомляє < HREF = "http://www.ukrinform.ua/rus/news/fond_gosimushchestva_uskoryaet_privatizatsiyu_odesskogo_priportovogo_1768134" мета = "_blank">"Укрінформ".

"Своїм наказом від 22 липня 2015 Фонд державного майна України переніс терміни виставлення на продаж 94,5% акцій ПАТ" Одеський припортовий завод "з листопада на вересень цього року. Як і планувалося раніше, пакет акцій буде запропонований на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону ", - йдеться в повідомленні.

За прогнозом голови ФДМУ Ігоря Білоуса, інтерес до ОПЗ буде величезний. За попередніми підрахунками, відзначений пакет акцій цього підприємства може бути проданий не менше ніж за 500 млн доларів.

Білоус запевнив, що продаж акцій ОПЗ стане такою ж відкритою і прозорою, а головне - вигідною та корисною для держави, як і продаж акцій "Криворіжсталі" в 2005 році. "Ми будемо інформувати громадськість про хід подій на всіх етапах приватизації", - пообіцяв він.

Цим же наказом Фонд держмайна переніс з листопада на серпень 2015 також терміни продажу пакетів акцій енергокомпаній на фондових біржах: по 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго", ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго", ПАТ "ДТЕК Західенерго".

За даними "ЛігаБізнесІнформ", група "Приват" Ігоря Коломойського хоче отримати пріоритетне право на купівлю Одеського припортового. Як підтвердив сам Коломойський, раніше підконтрольна "Привату" компанія "Нортіма" подала до суду позов з вимогою визнати таким, що відбувся конкурс з приватизації ОПЗ від 2009 року, коли "Нортіма" запропонувала за підприємство найбільшу ціну - 5 млрд грн, але конкурсна комісія ФДМУ не затвердила результати торгів.

"Ми хочемо зафіксувати свою позицію, що ми повинні вийти на ФГУ з пропозицією мирової угоди по цьому суду, в якому буде прописано те, що конкурс буде прозорим, стартова ціна буде не менше 5 млрд грн, - сказав Коломойський. - Якщо в результаті аукціону хтось дасть якусь ціну, ми хочемо, щоб наша компанія мала право першої руки за тією ціною, яка буде переможцем в аукціоні, мала право купити за цією ціною, тому що раніше (у 2009 році) вона вже перемогла в цьому конкурсі ".

Коломойський додав, що якщо в ході торгів хтось запропонує більшу ціну, ніж "Приват", то вони не будуть оскаржувати результати торгів. "Якщо з якихось причин ціна буде завищена - ми скажемо, що не купуємо, хай купує хтось інший", - зазначив він.

У відповідь на ці наміри Коломойського Ігор Білоус сьогодні, 23 липня, під час "круглого столу" заявив, що ці претензії необгрунтовані.

"Коломойський багато чого хоче, правда Він хоче, а ми рухаємося своїм шляхом?", - Сказав Білоус.

Нагадаємо, що раніше ФДМУ планував провести основні приватизаційні конкурси в листопаді-грудні поточного року.

Фонд держмайна обіцяє "бомбу"

До кінця літа у Фонді держмайна України буде проведено ряд аукціонів з "голландському" методу.

Про це на "круглому столі" розповів голова Фонду державного майна України Ігор Білоус, повідомляє "Укрінформ".

"Я думаю, що до кінця літа ви будете спостерігати продаж об'єктів за методом голландського аукціону Це буде бомба в країні, де ми будемо намагатися продати об'єкти, які ми не могли продати протягом багатьох років.", - Відзначив Білоус.

За його словами, в цих аукціонах зможуть брати участь фізичні особи, які мають кошти і зацікавлені в придбанні окремих об'єктів. Кожен з них буде проходити перевірку спеціальної комісії за участю правоохоронних органів, у тому числі Служби зовнішньої розвідки.

Як відомо, в ході "голландського аукціону" на початку торгів оголошується найвища ціна на товар. Торг йде в бік зниження ціни до тих пір, поки один з покупців не оголосить про бажання придбати товар за останню названу ціну. Такий вид аукціонних торгів отримав широке поширення в Голландії (в першу чергу, як квітковий аукціон) саме в силу своїх особливостей - це оптовий аукціон з високим темпом торгу (дає можливість продавати до 600 лотів на годину).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: ФДМУ, Коломойський багато чого хоче, приватизація Одеського припортового | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]