Чт, 2024-04-25, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
Привілеї у Польщі та Німеччині українським біженцям скасували. Тепер доведеться платити
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Українські біженці втратили безкоштовне право на проїзд потягом Перемишль - Ганновер, який курсував ще з минулого року. Про це повідомили волонтери, які допомагали українцям втекти від війни. Вони також завершили свою діяльність разом з останнім рейсом.

Безкоштовні евакуаційні рейси для біженців з України потягом з Перемишля до Ганновера скасували, попри попередню інформацію, що вони будуть виконуватися й у травні.

Потяг Перемишль - Ганновер. Тепер вже не безкоштовно

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на волонтерів, які організовували евакуацію та допомагали українцям на німецьких вокзалах, останній поїзд для біженців з України вирушив з Перемишля до Німеччини 14 квітня.

"Протягом року ми, різні організації та волонтери якнайдовше намагались забезпечити безкоштовну та регулярну евакуацію тих, хто дійсно потребує допомоги, щоб втекти від війни заради безпеки. Саме це було важливою метою. На жаль, останній рейс з Перемишля відбувся 14.04.2023", – сказано у повідомленні.

Разом з останнім рейсом свою діяльність завершують і волонтери на вокзалі Ганновера.

Нагадаємо, що безкоштовний поїзд з Перемишля до Ганновера для українців, що рятуються від війни, курсував з минулого року.

Купувати квитки на нього не потрібно було - треба було прибути на залізничний перон під час його відправлення з Перемишля - о 22:30. У березні цей безкоштовний потяг відправлявся з Перемишля через день по непарних числах. Дорога до кінцевої зупинки в Німеччині займала близько 17,5 годин. Єдина транзитна зупинка - в місті Франкфурт на Одері о 10:00.

Потенційним пасажирам евакуаційного потягу мали пам'ятати, що при посадці діяв пріоритет: спочатку люди з браслетами від Польського Червоного Хреста, потім сім’ї з дітьми, люди похилого віку та люди з інвалідністю, а потім всі інші. Якщо раптом місць на всіх охочих не вистачало, то потрібно було звернутися до волонтерів Червоного Хреста, які допомагали поселитися в пункт прийому біженців з України в Перемишлі. Таким людям видавали браслет, який гарантував місце у наступному рейсі.

Українські водії також втратили привілеї

Також у квітні Польща скасувала привілей для українських водіїв. Далекобійники повинні повернутися додому для того, щоб відкрити нову візу.

Подати заяву на відкриття національної польської візи безпосередньо в Польщі могли не лише далекобійники, але і пілоти цивільних повітряних суден та члени екіпажів повітряних суден, які офіційно працюють у Польщі, а також громадяни України та Білорусі, які відкривали візу по програмі "Poland.Business Harbour".

"Poland.Business Harbour" - це комплексний пакет, який допомагає ІТ-спеціалістам, стартапам та іншим компаніям без перешкод переїхати до Польщі, отримати підтримку при переїзді працівників та їхніх сімей або отримати юридичну та візову допомогу за формулою "business concierge".

До 31 березня 2023 року українці могли подавати документи на візу у Варшаві та Познані, пункт в Любліні був зачинений ще 28 лютого 2023 року. Але з 1 квітня 2023 року документи візу в Польщі більше не приймають.

Нагадаємо, що відкривати візи у Польщі водіям з України дозволили ще минулого року. Відповідне розпорядження набуло чинності з 30 серпня 2022 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 336 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]