Ср, 2024-04-24, 21:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Про допомогу в Сирії США попросили Німеччину
Інші останні Новини світу

США попросили Німеччину про допомогу в Сирії

Генерал США Кеннет Маккензі попросив німецьких військових продовжити повітряно-розвідувальну та заправну місії в Сирії, щоб допомогти американським військам, що борються проти залишків терористичної групи "Ісламська держава".

Про це, як передає "Європейська правда", повідомила німецька газета Der Spiegel з посиланням на конфіденційний лист.

У листі Маккензі, як повідомляється, висловлена повага до розвідувальної місії Німеччини, а також прохання до Бундесверу продовжувати "підтримку в забезпеченні польотів, спостереження за повітряним транспортом і навчання армії в Іраку".

"Лише з продовженням постійного повітряного спостереження ми можемо забезпечити домінування, яке є вирішальним для успіху коаліції", - написав він.

Німецький коаліційний уряд торік вирішив завершити всі розвідувальні польоти та заправку літаків коаліції до кінця жовтня 2019 року.

Лівоцентристські соціал-демократи (SPD), молодші партнери консерваторів канцлера Ангели Меркель (ХДС / ХСС), нещодавно підтвердили, що вони не підтримають продовження місії, яка розпочалася 2015 року.

Міністр закордонних справ SPD Гайко Маас, який у п'ятницю відвідав авіабазу в Йорданії, де розміщені німецькі розвідувальні літаки Tornado, минулого тижня висловив думку, що продовження місії можливе.

"Все інше доведеться обговорювати і вирішувати в Бундестазі", - сказав він після зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео.

"Ми дуже вітаємо той факт, що Сполучені Штати вирішили зберегти свою присутність на місцях", - сказав Маас.

Підтримувані США Сирійські демократичні сили раніше оголосили про витіснення "Ісламської держави" з останньої контрольованої нею території Багхуз у Сирії. США заявили, що залишають 200 військових на півночі Сирії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, Сирія, США, Допомога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]