Пт, 2024-04-19, 03:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:01
Про формування батальйону для очищення Криму від "сепараторів" і новий формат блокади розповів Іслямов
Інші останні Новини з регіонів України

Голова штабу Цивільної блокади Криму Ленур Іслямов розповів про новий формат блокади Криму, яка включає формування кримського батальйону у складі Нацгвардії і ЗСУ для спільної із силовиками охорони кордону з півостровом.

Іслямов розповів, що учасники блокади тепер контролюватимуть адміністративний кордон Херсонської області і Криму разом з представниками силових структур, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Ми сформуємо зараз такі громадянські об'єднання, які разом будуть стояти на КПВВ (контрольний пункт в'їзду і виїзду) скрізь на трьох постах (Чонгар, Чаплинка, Каланчак), разом з прикордонниками та митниками, це вже буде законодавчо. Спостережні пункти наших активістів робитимуть ротацію кожні 6 годин", - сказав Іслямов.

Він також оцінив саму блокаду Криму як вдалу. Одним з результатів блокади Іслямов назвав постанову Кабміну про припинення торгівлі з окупованим Кримом.

"Ми сподвигли, найголовніше, владу до певних законодавчих дій, ось ця постанова, яка зараз ухвалена, вона 16-го числа набуває чинності, і ми вже спокійно з цього часу можемо займатися формуванням батальйону, формуванням наших тилових частин, вже у форматі Нацгвардії", - додав Іслямов.

За його словами, підрозділ буде готуватися для входу в Крим і очищати півострів від "сепараторів, які там засіли".

Як повідомлялося, раніше Іслямов анонсував створення кримськотатарського батальйону, який увійде до лав ЗСУ. Іслямов є одним з координаторів громадянської блокади Криму, організованої кримськими татарами і цивільними активістами, у тому числі "Правим сектором". Окупанти в Криму заочно звинуватили його в диверсійній діяльності.

За словами лідера Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рефата Чубарова, ініціатива лідерів кримських татар щодо створення спеціального військового підрозділу нині вивчається в різних штабах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: очищення Криму, формування батальйону, Іслямов, новий формат блокади, сепаратори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]