Пт, 2024-03-29, 01:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Про митні бар'єри для України домовилися лідери МС. Путін і Янукович обговорили наслідки Асоціації
Інші останні Політичні новини
Президенти Росії, Бєларусі та Казахстану домовилися про можливість введення Митним союзом єдиного митного тарифу для третіх країн, в тому числі і для України після підписання угоди з Євросоюзом про зону вільної торгівлі. Про це повідомив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов за підсумками переговорів, які відбулися 24 жовтня у Мінську з участю голів держав Митного союзу і президента України Віктора Януковича, передає УНІАН.

"Якщо зона вільної торгівлі між Україною та ЄС утворюється, то ми себе будемо поводитися дуже відверто, але твердо", - заявив Шувалов.

Шувалов підкреслив, що такий тариф буде використовуватися не тільки стосовно України, але і в інших подібних випадках. При цьому чиновник запевнив, що виконання всіх угод Росії, Бєларусі і Казахстану з Україною про зону вільної торгівлі буде дотримано.

"Наш президент та інші президенти підтвердили, що у повному обсязі всі угоди про зону вільної торгівлі, всі програми буде дотримано, і все, що стосується формальностей, буде повністю виконано. Але чекати від нас того, що ми нічого не будемо робити, не варто", - сказав Шувалов.

Він нагадав, що захисні заходи передбачено одним з положень договору про ЗВТ.

Російський віце-прем'єр також повідомив, що "ми почали консультації з українською стороною, другий раунд консультацій буде можливим протягом двох тижнів".

Нагадаємо, у серпні президент РФ Володимир Путін прямо заявив, що Митного союзу, у разі підписання Україною та ЄС угоди про зону вільної торгівлі, запланованого на листопад, доведеться "вжити захисних заходів".

Російська влада обґрунтовує це тим, що після підписання угоди з України до країн Митного союзу можуть "ринути" товари з Європи за більш низькими цінами, що завдасть шкоди вітчизняним виробникам.

Путін і Янукович на вечері обговорювали наслідки Асоціації України з ЄС

Президент РФ Володимир Путін роз'яснив чолі української держави неможливість приєднання Києва до Митного союзу в разі його Асоціації з ЄС, сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Він повідомив, що під час вечері, яка відбулася напередодні, з президентом України Януковичем порушувалася тема встановлення асоційованих зв'язків України з Євросоюзом і відносин Києва у зв'язку з цим із Митним союзом.

"Ця тема обговорювалася в руслі відповіді Путіна на запитання журналіста на прес-конференції", - сказав Пєсков.

Напередодні ввечері глава російської держави заявив на прес-конференції в Мінську, що приєднання України до Митного союзу в разі підписання нею Угоди про асоціацію з ЄС не можливе, але Росія не втручатиметься в рішення Києва.

"Ми взагалі не "за" і не "проти" підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, це не наша справа. Це суверенне право українського народу, українського керівництва в особі президента, парламенту й уряду", - сказав Путін.

При цьому він заперечно відповів на запитання, чи можливе після підписання цієї угоди приєднання України до Митного союзу. "Ні, не можливе", - заявив Путін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: митні бар'єри України лідери МС, Путін і Янукович, наслідки Асоціації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]