Пт, 2024-03-29, 15:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
Про надання 500 мільйонів доларів банківському сектору Україна підписала договір зі Світовим банком
Інші останні Економічні новини

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета і директор представництва Світового банку в Україні, Бєларусі та Молдові Чимяо Фан підписали кредитний договір про надання першої позики на політику розвитку у фінансовому секторі України на суму 500 млн. дол., передає УНІАН.

Позика є частиною загальної допомоги з подолання кризи в Україні, про яку група Світового банку оголосила в березні поточного року, і обсяг якої до кінця 2014 року становитиме 3,5 млрд дол.

Також стало відомо, що Світовий банк, що вже надав банківському сектору України кредит у розмірі 500 млн дол., розгляне можливість збільшення цієї кредитної лінії ще на 500 млн дол. - до 1 млрд доларів. Про це заявив Фан.

За його словами, рішення очікується на початку 2015 року.

"Таким чином, загальний обсяг становитиме один мільярд доларів. Частина - 500 млн дол. (зараз) і позика, яку готуватимемо з початку наступного року, теж становитиме 500 млн дол.", - сказав Фан.

Він також зазначив, що кошти, у разі їх надання, будуть направлені до бюджету, використані на стабілізацію банківської системи України і посилення банківського нагляду.

Нагадаємо, 7 липня Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила нову операцію на 500 млн. дол. у рамках першої позики на політику розвитку фінансового сектора України і реформування банківської системи.

За інформацією банку, позика буде спрямована на підтримку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для вирішення проблем неплатоспроможних банків, незалежне стрес-тестування 35 найбільших банків країни, а також на зміцнення системи банківського нагляду.

Україна підписала кредитний договір зі Світовим банком про фінансування трьох нових проектів загальною вартістю 1,48 млрд дол. у рамках загального обсягу фіндопомоги Україні, яка в поточному році може становити 3,5 млрд дол.

У складі пакету кредит на 750 млн. дол. на політику розвитку, кредит на 382 млн. дол. за проектом підвищення енергоефективності у сфері централізованого теплопостачання і кредит на 350 млн. дол. за проектом розвитку інфраструктури. Кредитні кошти надаються на 15 років, пільговий період становить 5 років, ставка 0,9% річних. Фінансування супроводжуватиметься технічною допомогою і здійсненням діалогу з владою України для прискорення структурних і макроекономічних реформ.

Світовий банк є основним партнером України у сфері розвитку. З моменту приєднання України до світового банку в 1992 році загальний обсяг зобов`язань банку в країні досяг більш як 9 млрд. дол. США в рамках 45 проектів і програм.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: 500 мільйонів доларів банківському , україна, Світовим банком, Договір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]