Ср, 2024-04-24, 02:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:07
Німеччина попередила Росію про нові санкції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

 Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила Росію про нові санкції і звинуватила президента РФ Володимира Путіна в тому, що він мало робить для зниження напруженості в Україні.

"Він, на жаль, ухвалює рішення, які ведуть до того, що Росія порушує норми міжнародного права. І сьогодні він дуже мало робить для того, щоб реально сприяти розрядці небезпечної ситуації в Україні", - заявила вона в інтерв'ю газеті Rheinische Post, передає Deutsche Welle.

На думку канцлера, в політично складних ситуаціях "важливо зберігати готовність і здатність до переговорів". Що стосується введення нових санкцій, то, за словами Меркель, європейські країни "в крайньому випадку готові піти на такий крок, навіть якщо насправді нам би цього не хотілося".

"Проте, головною метою залишається стабілізація ситуації в Україні шляхом дипломатичних зусиль. І тут важливу роль можуть зіграти президентські вибори, які повинні відбутися в Україні 25 травня. Реальні дипломатичні успіхи можуть запобігти введенню нових санкцій", - заявила Меркель.

Останні події в Україні канцлер Німеччини обговорила і в телефонній розмові з англійським прем'єр-міністром Девідом Кемероном. Обоє політиків "вітали зусилля президента Дідьє Буркхальтера як голови ОБСЄ щодо пошуку шляхів зниження напруженості в Україні" і забезпеченню повної участі всіх регіонів країни в президентських виборах.

Вони відзначили також заяви президента Путіна, що вітав ініціативу Буркхальтера, і зійшлися на тому, що "про заяви російського лідера слід судити за деескалацією в східній Україні".

Нагадаємо, раніше президент Швейцарії, голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Москві заявив, що проведення другого раунду Женевських переговорів щодо ситуації в Україні в чотиристоронньому форматі (США, ЄС, Україна, Росія) поки що не планується.

При цьому пропонується інший конкретний план в рамках так званої "дорожньої карти" щодо України, який може складатися з чотирьох пунктів: припинення вогню, деескалація напруженості, налагодження діалогу і вибори.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: Німеччина попередила Росію про нові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]