Ср, 2024-04-24, 23:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Про обстріл ДФС та порушення умов відведення зброї розповів Хуг
Інші останні Надзвичайні новини

Донецьку фільтрувальну станцію було обстріляно з 82-мм мінометів, що свідчить про порушення умов щодо відведення озброєння та є чітким доказом наявності забороненого озброєння у "зоні безпеки".

Про це 3 березня на брифінгу заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

Він зазначив, що безпілотники місії ОБСЄ зафіксували 4 влучання снарядів на території ДФС.

"За нашою оцінкою, це були 82-мм мінометні міни", - зазначив Хуг.  При цьому він продемонстрував знімки пошкодження на одній з водонапірних станцій ДФС.

За його словами, зброя, з якої стріляли по ДФС, розміщена з порушенням умов про лінію відведення озброєння.

"Сили сторін занадто близько розміщені відносно ДФС і надто близько одна до одної, і ДФС неминуче потрапляє під перехресний вогонь. Удар по ДФС є чітким доказом наявності забороненого озброєння у "зоні безпеки", - заявив Хуг.  

"Напад на ДФС свідчить про грубе нехтування потреб цивільного населення. Влучання снарядів у резервуари з хлором може призвести до масштабної екологічної катастрофи. При цьому майже 400 тис. мешканців по обвидва боки від лінії розмежування залежать від роботи ДФС, що постачає воду. Наразі 22 тис. мешканців Авдіївки розраховують лише на резерви води", - додав Хуг.

За його словами, даний інцидент також свідчить про потребу негайного розведення сил та засобів сторін вдовж усієї лінії розмежування та району навколо ДФС.

"Очевидно, попри обіцянки сторін, озброєння не було відведено", - зазначив він і продемонстрував знімки БПЛА, зроблені минулого тижня.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 657 | Додав: adminA | Теги: обстріл ДФС, відведення зброї, Хуг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]