Пт, 2024-03-29, 06:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Про олігархів, вирішенні кризи на Донбасі і свої очікування від Заходу розповів Порошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна очікує отримати від західних країн солідарність у питанні конфлікту з Росією, допомога в реалізації реформ і фінансову підтримку.

Про це президент України Петро Порошенко сказав в опублікованому сьогодні інтерв'ю у виданні Gazeta Wyborcza, повідомляє "УНІАН".

"Нам потрібні три речі. По-перше, світова солідарність та підтримка нашої боротьби за суверенітет і територіальну цілісність", - сказав Порошенко, додавши, що близько 70% українців готові зі зброєю в руках воювати за власну державу.

На другому місці, за його словами, важлива підтримка західних держав у проведенні реформ, необхідних для європейської інтеграції України. Він нагадав про свою програму "Стратегія 2020", зазначивши, що українська влада планує до того часу реалізувати реформи, необхідні для інтеграції в ЄС.

"По-третє, нам потрібна економічна допомога. 10% нашого економічного потенціалу знищено, у тому числі практично вся промисловість на сході. Росія використовує проти нас економічне ембарго", - сказав Порошенко, зазначивши, що, незважаючи на труднощі, українці витримують цей "натиск ворогів ".

Президент України також назвав найважливішими завданнями, які зараз стоять перед українською владою, боротьбу з корупцією, проведення реформ і європейську інтеграцію Української держави.

"Ця остання мета мобілізує людей і допомагає їм переживати нинішні труднощі. Гасло вступу до Європи мобілізувало українців рік тому на Майдані, і тепер запалює промінь надії у серцях. Завдяки цій перспективі мають сенс ці страшні випробування, через які зараз проходимо", - сказав він , зазначивши, що 80% українців хочуть вступу України в ЄС.

Порошенко також подякував Польщі за підтримку України.

Порошенко також бачить підстави для "обережного оптимізму" в питанні можливого врегулювання ситуації на Донбасі.

"Сьогоднішня ситуація показує, що унікальна комбінація санкцій, падіння цін на нафту, відсутність структурних реформ у самій Росії потроїла ефект обмежень. Це дає підстави для обережного оптимізму і віри, що вдасться знайти оптимальне рішення ситуації", - сказав він.

"Такий оптимальний вихід для нас дуже простий: виведення чужих військ з Донбасу, закриття кордонів і відновлення нормального, політичного та економічного діалогу Європи - в тому числі України - і Росії", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що санкції були введені проти Російської Федерації не для того, щоб їй нашкодити, а для того, щоб вирішити проблему.

Порошенко також заявив, що зробить все можливе для того, щоб українські олігархи більше не мали впливу на українську владу.

"Гарантую, що олігархи ніколи вже не матимуть впливу на українську владу. Я для цього все зроблю", - сказав він.

Порошенко зазначив, що великі підприємці можуть розраховувати на позитивний інвестиційний клімат в Україні в разі дотримання ними законодавства.

"Якщо, проте, хтось буде намагатися втручатися в політику, використовувати контакти у владі для самозбагачення, ми продемонструємо рішучість, бо у світі такі дії мають однозначну назву - корупція", - заявив президент.

Відзначимо, Порошенко 17-18 грудня здійснить державний візит до Республіки Польща. Заплановані зустрічі з першими державними особами та виступ у парламенті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: Заходу, очікування, донбасі, олігархів, кризи, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]