Чт, 2024-04-18, 15:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Про подальші дії США щодо Сирії розповів Тіллерсон
Інші останні Новини світу

  Для США зараз важливо вирішити проблему тероризму, а потім мати справу з режимом Асада, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон в інтерв'ю CBS News з приводу ракетного удару США по авіабазі урядових сил у Сирії.

"Як тільки загрозу ІДІЛ буде зменшено або ліквідовано, я думаю, ми зможемо безпосередньо звернути увагу на стабілізацію ситуації в Сирії", - сказав Тіллерсон.

За його словами, адміністрація США все ще сподівається на рішення, яке покладе край громадянській війні в Сирії.

Тіллерсон вважає, що частково це рішення включає в себе залучення всіх сторін до політичних переговорів.

"Очевидно, що вони (переговори, - ред.) повинні проходити за участі режиму при підтримці їхніх союзників", - сказав Тіллерсон.

Він також висловив надію на те, що Росія "вирішить зіграти конструктивну роль у підтримці припинення вогню на своїх власних переговорах в Астані, і в кінцевому рахунку, в Женеві".

А в разі, якщо вдасться припинити бойові дії в Сирії, у США і Росії з'являться умови для початку "корисного політичного процесу".

Нагадаємо, що 7 квітня Збройні сили США випустили близько 50 ракет Томагавк по авіабазі в Сирії після того, як війська Башара Асада провели хімічну атаку в Ідліб.

Перед цим, 4 квітня, Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що в результаті хімічної атаки загинули понад 70 осіб, у тому числі 27 дітей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: Тіллерсон, Сирія, подальші дії США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]