Чт, 2024-03-28, 21:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:01
Про покупку 240 АЗС і 6 нафтобаз в Україні австрійська AMIC закрила угоду з "Лукойлом"
Інші останні Економічні новини

Австрійська компанія AMIC Energy Management GmbH (AMIC) закрила угоду з російським "Лукойлом" про купівлю 100% акцій "Лукойл-Україна", що володіє близько 240 АЗС і 6 нафтобазами на території України, повідомляє УНИАН.

"AMIC Energy Management GmbH (AMIC Energy) завершила раніше заявлену угоду про придбання 100% акцій ПІІ" ЛУКОЙЛ-Україна" 29 квітня 2015 року", - йдеться в повідомленні компанії.

"Операція була закрита після отримання відповідних дозволів від компетентних органів України", - додали в компанії.

Як зазначили в австрійської компанії, мережа АЗС "ЛУКОЙЛ-Україна" буде перейменована в "AMIC-Україна".

Сума угоди не розголошується.

Нагадаємо, наприкінці липня 2014 "Лукойл" повідомив про досягнення домовленості з AMIC Energy Management GmbH (AMIC) про продаж своєї "дочки" в Україні.

У серпні минулого року "Лукойл" підписав угоду про продаж мережі АЗС в країнах Східної Європи.

Довідка

Компанії "Лукойл" належать 6 нафтопереробних заводів у Росії і за кордоном: в Україні, Болгарії та Румунії. Їх сукупна потужність становить 14 млн тонн переробки нафти на рік.

AMIC Energy Management GmbH надає послуги в сфері аналітики, корпоративних фінансів і стратегічних консультацій і спеціалізується на управлінні енергетичними проектами в Центральній і Східній Європі. Головою наглядової ради AMIC Energy є доктор Вольфганг Руттеншторфер, колишній генеральний директор групи OMV, а також колишній державний секретар міністерства фінансів Австрії. AMIC Energy належить трьом акціонерам: д-ру Йоханнесу Кльоцль-Норбергу (50% акцій), д-ру Манфреду Кунце (40%) і Хайнцу Зернетсу (10%).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 979 | Додав: admin | Теги: україна, аміс, Австрія, угодаЮ, лукойл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]