Вт, 2024-04-16, 14:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:15
Про радника Трампа з нацбезпеки, який їде в Україну - ось що треба знати
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Ось що треба знати про радника Трампа з нацбезпеки, який їде в Україну

Радник із питань національної безпеки США Джон Болтон наступного тижня відвідає Україну, повідомили в Білому домі.

Перед візитом до України Джон Болтон проведе зустріч із російськими посадовцями в Женеві наступного тижня. Під час зустрічей планується обговорити «низку важливих питань національної безпеки», повідомила речниця Білого дому Сейра Сандерс.

    Болтон виступав за озброєння України, надання їй перспективи членства у НАТО

Потім Болтон відвідає Україну та Ізраїль. Можливо, візит в Україну збіжиться зі святкуванням Дня Незалежності.

Візит Болтона стане важливим сигналом підтримки України з боку США. Болтона часто називають «яструбом» у ставленні до Росії.

Коментуючи політику президента США Дональда Трампа стосовно Росії, Болтон сказав в інтерв’ю кореспондентові «Голосу Америки» у травні, що ця політика є досить твердою.

    Президент запровадив багато суворих санкцій стосовно Росії. Я не думаю, що це отримало належне визнання: в цій країні забагато політики
    Джон Болтон

«Росія перебуває у складному становищі. Президент запровадив багато суворих санкцій стосовно Росії. Я не думаю, що це отримало належне визнання: в цій країні забагато політики. Кроки президента стосовно Росії були достатньою потужними, і, вважаю, росіяни це відчули. Зараз вони намагаються розширити свій вплив в Україні, в інших районах Центральної та Східної Європи, тому у відносинах із Росією багато питань. Я думаю, вони не очікували, що ми зробимо деякі з цих кроків. Вважаю, президент Трамп продемонстрував, що він, очевидно, не є Бараком Обамою або одним із його попередників», – сказав Болтон.
Призначення Болтона викликало побоювання критиків

Призначення Джона Болтона на посаду радника з національної безпеки США у березні 2018 року супроводжувалось значними побоюваннями критиків.

Болтон іще до призначення був відомий як затятий прихильник скасування ядерної угоди з Іраном, скептик стосовно миролюбних сигналів із КНДР. Болтон, говорячи про президента Росії Володимира Путіна, також заявляв, що президент США «має поставити Путіна на місце». Болтон виступав за озброєння України, надання їй перспективи членства в НАТО

    Вашингтон має надати Києву озброєння та іншу допомогу і водночас поновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО
    Джон Болтон у 2014 році

«США все ще мають час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі неприпустиме. Вашингтон має надати Києву озброєння та іншу допомогу і водночас поновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО», – писав Болтон на сторінках видання Los Angeles Times у серпні 2014 року.

Під час призначення Болтона на посаду радника з національної безпеки Колін Каль, колишній високопосадовець адміністрації Барака Обами, назвав Болтона «другою найнебезпечнішою людиною у Вашингтоні після Трампа».

«Із погляду Болтона, дуже мало існує проблем у міжнародній політиці, які не можна вирішити за допомогою війни», – заявляв тоді Каль.

Призначення Болтона також називали сигналом адміністрації Трампа на адресу Росії, причому сигналом рішучим. Про це попереджав на сайті агентства Bloomberg (у розділі «Погляд») його журналіст родом із Росії Леонід Бершидський. Він звертав увагу на рішучу позицію Болтона з приводу отруєння у Великій Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

    …Він не вірить, що з Путіним та іншими авторитарними лідерами можна укладати угоди, бо їх просто не можна примусити виконувати ці угоди
    Леонід Бершидський про Болтона

«Він закликав до рішучішої відповіді на отруєння Скрипаля, ніж вигнання дипломатів. Його попередник на посаді радника Трампа із національної безпеки МакМастер вважався суворим щодо Росії. Говорили, що він підштовхував Трампа відмовитись від інстинкту «будувати прийнятні стосунки із Росією». Погляди Болтона навіть більше екстремальні, ніж у МакМастера: відповідно до його попередніх заяв, він не вірить, що з Путіним та іншими авторитарними лідерами можна укладати угоди, бо їх просто не можна примусити виконувати ці угоди», – пише про Болтона Бершидський.
Болтон – нещадний критик Росії

Болтон – нещадний критик як самої Росії, так і слабкості американських лідерів щодо Москви. Зокрема, Болтон відомий нещадними нападами на Барака Обаму, якого, за словами Болтона, Росія вправно обводила довкола пальця.

    Той факт, що президент США відкрив зустрічі з Путіним темою про втручання Росії у вибори у США та багаторазово повертався до цієї теми, має покласти край будь-яким звинуваченням у змові
    Болтон про Трампа та Путіна

«Путін бачить слабкість Обами і має намір скористатись нею», – заявляв Болтон у 2015-му.

Надзвичайно критичний щодо Обами та кандидата на посаду президента США від демократів Гілларі Клінтон, при цьому Болтон не мав ніяких нарікань щодо Трампа, якому Демократична партія США закидає змову з урядом Росії задля перемоги на виборах.

Після першої зустрічі Путіна і Трампа у 2017-му Болтон написав: «Той факт, що президент США відкрив зустрічі з Путіним темою про втручання Росії у вибори у США та багаторазово повертався до цієї теми, має покласти край будь-яким звинуваченням у змові».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: радник Трампа з нацбезпеки, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]