Пт, 2024-05-03, 17:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:22
Про рекордну кількість китайських військових кораблів навколо острова заявляє Тайвань
Інші останні Новини світу

Міноборони Тайваню заявляє, що наприкінці минулого тижня у водах навколо острова за добу помітили 16 військових кораблів Китаю — це рекорд.

Про це пише CNN.

Те саме писали китайські державні медіа, мовляв, діяльність Військово-морських сил Народно-визвольної армії КНР «побив рекорд за кількістю суден, задіяних у навчаннях у регіоні», припускаючи, що навчання проходили включно з тренуваннями десанту.

    На початку липня лідер Китаю Сі Цзіньпін закликає своїх військових «поглибити» планування бойових дій, аби «збільшити шанси на перемогу в реальних боях».
    
МЗС Тайваню прогнозує можливий напад Китаю у 2027 році. Очільник відомства заявляв у квітні 2023 року, що Тайвань сприймає китайську військову загрозу дуже серйозно. У розвідці США також вважають, що Сі Цзіньпін наказав військовим бути готовими до можливого силового захоплення острова до 2027 року.
    
Правляча комуністична партія Китаю розглядає Тайвань — острів із населенням 24 мільйони — як частину своєї території. Пекін пообіцяв «воззʼєднати» острів із материковою частиною Китаю. Напруга довкола Тайваню помітно зросла у 2022 році. Президент Байден заявив, що США захищатимуть Тайвань Президент Байден заявив, що США захищатимуть Тайвань у разі нападу Китаю. Тим часом китайський лідер Сі Цзіньпін закликає Китай готуватися до війни та збільшує оборонний бюджет.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 343 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]