Пт, 2024-03-29, 00:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:45
Про рішення вивести війська з Афганістану Байден не шкодує
Інші останні Новини світу

За словами президента США, вдалого моменту для виведення військ з Афганістану ніколи не буде. Джо Байден додав, що не хоче, аби американці й далі воювали у чужій війні.

Президент США Джо Байден виступив із заявою, у якій назвав рішення про виведення військ з Афганістану правильним і звинуватив афганську владу та військових у швидкій капітуляції. "За 20 років я на власному гіркому досвіді переконався, що ніколи не приходить вдалий момент вивести війська США", - заявив він у понеділок, 16 серпня, у Вашингтоні.

За словами Байдена, він знає, що його будуть критикувати за це рішення, проте він не збирається "передавати його наступному президентові". Політик підкреслив, що метою військової присутності США в регіоні не було створення афганської нації і що він не хоче віддавати наказ американським військам воювати "у нескінченній і чужий громадянській війні".

Байден погодився з тим, що захоплення країни "Талібаном" відбулося швидше, ніж очікувалося раніше, однак звинуватив у цьому політичне керівництво Афганістану, яке "здалося і втекло з країни", а також афганських військових, які "здавалися, іноді навіть не намагаючись боротися".

Представник Пентагону зустрівся з талібами

Тим часом глава Центрального командування збройних сил США генерал Кеннет Маккензі зустрівся в Досі з представниками радикального руху "Талібан" і попередив їх про негайну і жорстку реакцію США в разі, якщо таліби завадять евакуації американців із Кабула. За словами представника Пентагону, Маккензі зробив талібам "чітке й однозначне" попередження.

У Німеччині також недооцінили швидкість змін

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) і міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) у понеділок також визнали, що недооцінили швидкість, з якою розвивалися події в Афганістані, влада в якому фактично безперешкодно перейшла до бойовиків радикального ісламістського руху "Талібан".

Очільниця німецького уряду назвала розвиток подій у країні "надзвичайно гірким, драматичним і жахливим". Вона визнала, що в Берліні неправильно оцінили розвиток ситуації, вважаючи, що є більше часу, аби знайти вихід. Тепер, за її словами, першою чергою необхідно зробити все можливе для забезпечення безпеки співвітчизників, а також місцевих помічників, які працювали з німецьким урядом і неурядовими організаціями Німеччини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 534 | Додав: adminA | Теги: виведення військ, Афганістан, Байден | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]