Ср, 2024-04-24, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Про російське проникнення в політичну систему розвідка Франції попередила законодавців. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Директор французької розвідки попередив законодавців про російське проникнення в політичну мережу Франції.

Ніколя Лернера, главу Головного управління внутрішньої безпеки, заслухала парламентська слідча комісія про втручання іноземних держав 2 лютого. Зміст аудієнції було розкрито в четвер.

Лернер сказав, що французькі спецслужби з моменту його вступу на посаду у 2018 році помітили, що агенти російської розвідки націлилися на французьку політичну мережу, включно із законодавцями.

"Деякі мали стосунки, які французький закон не допускає", — також сказав Лернер.

Французьким спецслужбам останніми місяцями довелося "підвищити обізнаність" у 6500 випадках у парламенті, Сенаті, а також в університетах після "виявлення контактів", зокрема, між французькими законодавцями та російськими агентами "під дипломатичним прикриттям".

Лернер також зазначив, що один французький політик підозрюється у фінансуванні з росії.

російські служби є найбільш численними і найактивнішими у Франції серед іноземних служб з "кількома десятками агентів", пояснив Лернер, додавши, що їхня кількість відчутно зменшилася, від початку кризи в Україні в 2014 році.

Асоціація "Франко-російський діалог" також перебуває під двома судовими розглядами з боку прокуратури Парижа за корупцію і торгівлю впливом.

"Ми регулярно зв'язуємося із законодавцями, або на їхню вимогу, або за нашою ініціативою, підвищуємо обізнаність і даємо їм зрозуміти, з ким вони мають справу, а потім вони можуть продовжувати свої стосунки чи ні, якщо вони не підпадають під закон", — пояснив Лернер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 321 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]