Сб, 2024-04-20, 17:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Про розпад угруповання донецьких бойовиків Тимчук розповів, у смерті "Мотороли" знайшли "слід РФ"
Інші останні Кримінальні новини

Після вбивства в Донецьку ватажка бандформування "Спарта" "Мотороли" з'явилося повідомлення, що бойовик Михайло Толстих "Гіві" втік до Придністров'я.

Також нардеп і колишній лідер ПС Дмитро Ярош заявив, що 60% угруповання Гіві "Сомалі" подали рапорти на звільнення через втрати у боях з українськими військовими під Авдіївкою. Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук не зміг підтвердити ці чутки, але пояснив, що це цілком очікувано, передає "Апостроф".

За його словами, "Гіві" звалив на себе роль царька і бога, поставивши під сумнів авторитет ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка, також регулярно зловживаючи владою всередині бандформування. Як наслідок, останнє "антисистемне" угруповання донецьких бойовиків розвалюється на очах.

"У мене немає інформації, що "Гіві" втік до Придністров'я. Але з початку вересня, а то й з кінця серпня повідомляли неодноразово, що в бандформуванні "Сомалі" вкрай поганий морально-психологічний стан у особового складу ... Основна проблема була в тому, що "Гіві" фактично взяв на себе роль місцевого царька і бога, який все "вирішує", активно займався рукоприкладством, з приводу чого бойовики неодноразово зверталися у всілякі "правоохоронні органи", але без жодного результату", - розповів Тимчук.

Він зазначив, що така практика існувала не тільки щодо рядових бойовиків, а й заступників, командирів підрозділів, яких били перед строєм. До всього іншого, додав він, "Гіві" пішов на конфронтацію з Захарченком - у них склалися вкрай негативні стосунки.

"Я знаю, що Захарченко у своєму колі неодноразово висловлював претензії, що "Гіві" демонструє лояльність до російських кураторів, облизуючи їх з ніг до голови, але часто-густо саботує накази самого Захарченка. Після вбивства "Мотороли" напрошувалося, що "Гіві" - наступний кандидат", - вважає координатор групи "Інформаційний спротив".

Ситуація всередині підрозділу "Сомалі" і навколо нього була така, що фактично воно почало розпадатися, підкреслив Тимчук.

"Наскільки я знаю, командир з "Гіві" просто ніякий: він ніколи не піклується про особовий склад і навіть навпаки - щоб собі галочку поставити - людей використовує, як гарматне м'ясо. Зрозуміло, що людям це не подобається", - розповів він.

"Сомалі" - одне з дуже небагатьох бандформувань, які залишилися якщо і не в первозданному вигляді, оскільки змінювалася штатна структура, банда доукомплектована російськими бойовиками, технікою - але її назва використовувалася останнім часом як бренд. І "Гіві" якраз був одним з небагатьох представників, які досить давно беруть участь в діяльності "ДНР". І його там мало не в ранг героя звели", - вважає Тимчук.

"Але некерованість з боку Захарченка відразу ставила питання про те, що це бандформування навряд чи вписується в ту систему, яку на Донбасі вибудовує Росія: жорстка вертикаль, входження в армійські корпуси не тільки де-юре, але і де-факто, беззаперечне виконання наказів", - пояснив він.

Волонтери виявили "російський слід" у ліквідації "Мотороли"

Ліквідація російського найманця Арсенія Павлова "Мотороли" була проведена спецслужбами РФ. Про це свідчить розслідування InformNapalm, в якому вперше представлені матеріали, що прямо і побічно вказують на російський слід.

Так, у розпорядженні волонтерів виявилися архіви з даними, отриманими з гаджетів Арсенія Павлова і його дружини - Олени Павлової (Коленкіної).

"Поверхневий аналіз інформації вказує, що "Моторола" в останні тижні перед своєю загибеллю був стривожений з приводу конфлікту з російськими кураторами. Йому здавалося, що він став зайвим. З цієї причини він тиждень не жив вдома (хоча тільки 5 жовтня забрав дитину з пологового будинку) - ночував у кабінеті, ймовірно побоюючись за своє життя", - йдеться в розслідуванні.

У InformNapalm розповіли, як в одному з останніх листувань дружина "Мотороли" згадує, що в їхньому будинку в ніч з 15-го на 16-те жовтня знімали, після чого їй стало тривожно. Павлов же проінструктував її, щоб вона не вірила "старшим братам" ("старшими братами" в середовищі бойовиків прийнято називати російські спецслужби, а саме - ФСБ РФ).

Нагадаємо, одного з ватажків донецьких бойовиків "Моторолу", ліквідували ввечері 16 жовтня.

Ватажок донецьких бойовиків Захарченко заявив, що замахом на Павлова ("Моторолу") Київ "оголосив війну "ДНР". Незабаром в Донецьку заявили, що їм відомо, хто замовив вбивство терориста "Мотороли".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: Тимчук, смерть Мотороли, розпад угруповання донецьких бойови, слід РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]