Пт, 2024-04-19, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
Про розвиток транзиту в напрямку Китаю та Ірану домовилися Порошенко й Алієв
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко та президент Азербайджану Ільхам Алієв обговорили ситуацію з російським ембарго на українську продукцію, а також скоординували дії для розвитку маршруту транзиту через Каспійське море в напрямку Китаю та Ірану.

"Президенти України й Азербайджану обговорили ситуацію, що склалася у зв'язку з російським ембарго на українську продукцію, і заборону на транзитні перевезення. З огляду на це глави держав вітають успішне відправлення з Іллічівська першого рейсу контейнерного потяга за маршрутом "Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай". Порошенко та Алієв скоординували дії, необхідні для розвитку маршруту транзиту через Каспійське море у напрямку Китаю і Ірану", - повідомляє прес-служба голови української держави за підсумками зустрічі в Давосі.

Крім того, сторони обговорили можливості подальшого розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин, зокрема в нафтогазовій та енергетичній галузях, а також у сферах будівництва, транспорту і зв'язку.

"Азербайджанська сторона підтвердила підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", - зазначено в повідомленні.

Як вже повідомлялося, 22 січня 2015 року перший тестовий контейнерний поїзд, який рухається "Шовковим шляхом" – Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом з України до Китаю, що оминає Росію - прибув до Бакинського міжнародного морського торгового порту в Азербайджані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, розвиток транзиту, Алієв, китай, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]