Ср, 2024-04-24, 07:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Про списання боргів не йдеться - Єврогрупа готова допомогти Греції на 72 млрд євро
Інші останні Новини Європейського Союзу

Загальний обсяг третьої програми допомоги Греції складе 72 млрд євро.

Про це у суботу, 11 липня 2015 року, заявив міністр фінансів Австрії Ганс Йорг Шеллінг перед засіданням Єврогрупи, повідомляє ВВС.

При цьому Шеллінг стурбований тим, що не зможе переконати своїх колег голосувати за угоду, якщо не будуть дотримані суворі умови. За його словами, порятунок Греції "це великі гроші для трирічної програми".

"Після цього Греція має бути в змозі отримати свіжий капітал. Якщо ми не можемо досягти таких умов, я не впевнений, що зможу умовити австрійський парламент голосувати за пропозиції", - додав він.

Єврогрупа у суботу обговорюватиме прохання грецької влади щодо отримання фінансової допомоги в межах Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

Раніше ЗМІ повідомили, що Єврокомісія, Європейський центробанк і МВФ вважають пропозиції уряду Греції достатньою підставою, щоб почати переговори про надання кредиту. Новий пакет заходів щодо жорсткої економії було затверджено грецьким парламентом у ніч з 10 на 11 липня.

Перемовини Єврогрупи будуть надскладними, оскільки Греція зруйнувала довіру - Шойбле

Перемовини Єврогрупи щодо Греції будуть "надзвичайно складними", а списання боргів навіть не буде обговорюватись

Про це сказав міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле перед засіданням Єврогрупи.

"Наша проблема полягає в тому, що довіра і надія, створені в останні роки, були зруйновані в дуже короткі терміни", - сказав Шойбле.

"Ми бачили, що референдум, на якому переважна більшість проголосувала проти умов. Зараз ми бачимо протилежне. Тому, безумовно, ми не можемо покладатися на обіцянки. Ми хочемо бачити програму, яка реалізується крок за кроком", - додав він.

Держсекретар з фінансів Нідерландів назвав пропозиції Греції слабкі й таким, що мають недоліки

Пропозиції Греції для кредиторів мають низку недоліків, і багато країн єврозони сумніваються, чи грецький уряд неухильно буде дотримуватися програми реформ.

Про це заявив держсекретар з фінансів Нідерландів Ерік Вейбс перед засіданням Єврогрупи.

"Багато урядів, в тому числі і наш, мають серйозні сумніви в намірах Греції виконувати свої зобов'язання. Адже ми обговорюємо пропозиції, які були відкинуті лише тиждень тому. Це серйозно турбує", - сказав Вейбс.

"Є кроки вперед, але ми бачимо, що інституції критично поставилися до пропозицій. Не вистачає конкретики і вони слабкіші в деяких питаннях, ніж мають бути. Ці пропозиції тільки початок переговорів", - додав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: списання боргів, Єврогрупа, 72 млрд євро, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]