Пт, 2024-04-19, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Про співпрацю в економічній, енергетичній та сільськогосподарській сферах домовилися Україна та Італія
Інші останні Економічні новини

Україна та Італія домовилися про співпрацю в економічній, сільськогосподарській сферах та у енергетиці.

Такі домовленості стали результатом візиту президента України Петра Порошенка до Італії, повідомляє прес-служба голови держави.

Як зазначається, за результами зустрічі з італійським головою Ради міністрів Маттео Ренці та президентом Серджіо Маттареллою Україна заручилася підтримкою в сфері безпеки, боротьби з корупцією, економіки та євроінтеграційних прагнень.

Зокрема, українська та італійська сторони домовилися про співпрацю в економічній сфері, зокрема в енергетиці.

"Компанія ENI задекларувала бажання розширення інвестицій в Україну", - повідомив президент.

Також зазначається, що було домовлено про співпрацю в сільськогосподарській сфері, включаючи сферу сільськогосподарського машинобудування та інвестиції в технології, харчову промисловість, щодо кроків італійських партнерів з розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.

Як зазначається, голова держави також повідомив, що досягнуто домовленості щодо встановлення партнерських відносин між Антикорупційним бюро Італії та Національним антикорупційним бюро України.

"Будуть надавати консультативну та інші види допомоги для підвищення ефективності антикорупційної боротьби в Україні. Ми розробили конкретний графік кроків, які могли би посилити нашу співпрацю в цій чутливій сфері", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в жовтні Порошенко здійснив візит до Казахстану, і за підсумками переговорів голів держав було підписано план дій "Україна - Казахстан" на 2015-2017 роки ("Дорожня карта - 5"), в якому було визначено ключові вектори двостороннього співробітництва на найближчу перспективу.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: україна, Економічна, енергетичніа, співпраця, сільськогосподарська сфера, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]