Чт, 2024-04-18, 12:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:08
Про велику відповідальність РФ за ситуацію на Донбасі канцлер Австрії заявив у Москві
Інші останні Новини Європейського Союзу

Канцлер Австрії Себастьян Курц поклав на Росію відповідальність за те, що відбувається на сході України і в Сирії.

Про це він заявив на прес-конференції в Москві за підсумками переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, передає УНІАН.

"Ми говорили про те, які є можливості послабити напруження, прибрати напруження між Росією і ЄС. В першу чергу я використав шанс висловити наші очікування, не тільки щодо державності, а й міжнародного права. Обговорюючи двосторонні відносини, відносини на рівні Росії і ЄС, ми говорили про вогнища кризи, наприклад, східна Україна, а також становище в Сирії. Звичайно, тут Росія несе велику відповідальність", - сказав Курц.

Він підкреслив, що потрібно "зробити все, щоб припинити цю нестерпну ситуацію" в Сирії.

"Що стосується України, то це ми теж обговорили. У минулому році я мав честь головувати в ОБСЄ і відвідував східну Україну. Наша мета - забезпечити припинення вогню в східній Україні. Ми раді, що по лінії зіткнення дуже важливу роботу виконує моніторингова місія спостерігачів. Звичайно, це тривалий шлях до політичного вирішення. Ми очікуємо реалізації Мінських угод. До того, як вони будуть втілені, ще мають бути зроблені позитивні кроки, щоб скоротити там напруження", - сказав Курц.

Він запевнив, що Австрія готова внести свій вклад і забезпечити тривалий мир на сході України.

Нагадаємо, канцлер Австрії Себастіан Курц заявив у Москві, що його країна підтримує побудову газопроводу "Північний-потік-2".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: відповідальність РФ, Донбас, Москва, канцлер Австрії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]