Пт, 2024-04-19, 17:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Про вибори на Донбасі розповів Клімкін і відкинув амністію причетних до обстрілу Маріуполя і збиття Boeing. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відкидає амністію бойовиків, причетних до обстрілу Маріуполя (Донецька область) 24 січня і збиття літака Malaysia Airlines.

Про це він сказав в інтерв'ю в ефірі "5 каналу".

"Чи можемо ми застосувати амністію до тих, хто збив малайзійський лайнер? Хто організував обстріли Маріуполя? Звісно, ні!" - сказав Клімкін.

Він також зазначив, що виключає призначення на керівні посади бойовиків після проведення виборів у Донецькій та Луганській областях.

"Навіть російська сторона визнає, що Моторола - звичайний бандит", - сказав він.

"Вчора, аргументуючи необхідність цивільно-військової місії, яка буде сприяти стабілізації ситуації, я навів приклад: чи можете ви уявити хоча б теоретично, щоб Моторола міг взяти участь у створенні народної міліції? Відповідь була дуже простою - звісно, ні. Чи можемо застосувати амністію до тих, хто збив малайзійський "Боїнг"? Чи можемо застосувати амністію до тих, хто організовував обстріли Маріуполя?" - додав Клімкін.

За словами глави МЗС, Київ не може спілкуватися безпосередньо з нинішніми представниками бойовиків, на чому наполягає російська сторона, тому виступає за проведення місцевих виборів у регіоні відповідно до критеріїв ОБСЄ.

"Вести прямий діалог з тими людьми, хто називає себе представниками "ДНР-ЛНР", ми не можемо", - сказав Клімкін

Міністр підкреслив, що вибори мають пройти відповідно до критеріїв ОБСЄ. Він розповів, що російська сторона на кожних переговорах наполягає, що Київ повинен домовлятися напряму з нинішніми ватажками "ДНР-ЛНР" - при тому, що російська сторона сама не визнала результатів фейкових виборів 2 листопада. Київ же наполягає на необхідності сприяння організації реальних виборів.

"Наша позиція проста - ми хочемо принести мир, спокій, порядок і закон на територію Донецької та Луганської областей. Але саме жителі цих областей повинні визначити своїх представників. І тому нам потрібні реальні вибори, відповідно до критеріїв ОБСЄ", - сказав Клімкін.

Зокрема, такі вибори повинні проходити за українським законодавством і відповідно до критеріїв ОБСЄ.

"Ось я питаю: чи можуть жителі Донецька та Луганська включити зараз телевізор і подивитися нашу сьогоднішню передачу на "5 каналі"? А чи зможуть представники наших партій балотуватися на наступних виборах? Це базові критерії ОБСЄ, і ми повинні забезпечити, щоб наступні вибори були визнані всім міжнародним співтовариством", - наголошує Клімкін.

Міністр вважає також важливою необхідність забезпечення вільного доступу до цих виборів міжнародних спостерігачів, доступу до виборчих дільниць, необхідно унеможливити залякування, а також забезпечити відсутність незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, 30 осіб загинули і ще більш як 100 отримали поранення внаслідок обстрілу з установок залпового вогню "Град" околиць Маріуполя (Донецька область).

17 липня в Донецькій області зазнав катастрофи пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines. Всього на борту перебувало 298 осіб, серед них 192 громадянина Нідерландів, включаючи одного громадянина з подвійним громадянством (Нідерланди та США). Всі вони загинули.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: вибори, обстрілу Маріуполя, донбасі, збиття Boeing. ВІДЕО, амністію, Клімкін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]