Ср, 2024-04-24, 23:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:23
Про виконання "безвізового" плану дій за перші п'ять місяців 2016 року Кабмін відзвітував
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Урядовий офіс з питань європейської інтеграції підготував й оприлюднив звіт про виконання порядку денного асоціації та Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за січень-травень 2016 року.

Звіт, який оприлюднено на Урядовому порталі у понеділок, 6 червня 2016 року, складається з кількох блоків, що стосуються реформ у різних сферах, та базується на інформації, наданої органами державної влади, залученими до виконання відповідних завдань.

Мета звіту - інформування громадян України, представників неурядових організацій, а також міжнародної спільноти, в тому числі інститутів ЄС і його держав-членів, про прогрес України в реалізації цілей політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Зокрема, звіт містить інформацію про законопроекти, які були повернуті відповідно до положень частини 3 статті 105 Регламенту Верховної Ради і подані до парламенту в порядку законодавчої ініціативи новим складом Кабінету міністрів.

Крім того, цей звіт надає інформацію про притягнення проектів міжнародної технічної допомоги для виконання завдань у сфері європейської інтеграції та Угоди про асоціацію, наводить приклади використання такої допомоги в розрізі досягнутих результатів.

У документі також узагальнено наводяться експертні оцінки урядового офісу з питань євроінтеграції щодо законопроектів, які перебувають на розгляді у Верховній Раді і стосуються пріоритетів виконання Угоди про асоціацію, насамперед щодо створення зони вільної торгівлі та секторального співробітництва, на їхню відповідність Угоді і праву ЄС.

Як вже повідомлялося, 3 червня Петро Порошенко під час власної прес-конференції до 2-річчя свого президентства запевнив, що Україна може приєднатися до Шенгену вже до кінця поточного року. "...Це може статися у вересні. Але я залишаюся оптимістом, що в 2016 році Україна отримає безвізовий режим", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, 20 квітня Єврокомісія поінформувала, що запропонувала Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, в якій, зокрема, підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації.

20 травня голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що запровадження ЄС безвізового режиму для України, рішення про яке має ухвалити Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає.

Візова робоча група Європейської ради продовжить обговорення пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим на наступному засіданні 14 червня.

Водночас низка європейських експертів та ЗМІ впевнені у небажанні керівництва Євросоюзу надавати українцям можливість вільно подорожувати Європою, доки не вщухла "гаряча" фаза російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі. Окрім того, є певні свідчення щодо активної діяльності проросійського лобі, спрямованої на зрив домовленостей офіційного Києва з Брюсселем.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: п'ять місяців 2016, виконання безвізового плану дій, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]