Чт, 2024-04-25, 06:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Про враження від України та проживання в кемпінгу на Трухановому острові розповіли шведи
Інші останні Туристичні новини

У кемпінгу шведських фанів на Трухановому острові у Києві "прописані" 3,6 тис осіб. До п'ятничного матчу з Англією чекають майже 6 тисяч.

Для фанів облаштовані три спальні зони, пише "Газета Киевская". У "Золотій" найспокійніше, там живе народ при грошах, від 25 до 50 років і старші. У "Срібній" розміщують молодь 20-25 років. А в "Бронзовій" живуть ті, кому 18-20.

Марш шведських фанатів Києвом перед матчем зі збірною України. ВІДЕО

Як повідомив Віктор Хегберг, один з кураторів табору зі шведського боку, вартість ночівлі однієї людини в кожній із зон - 189, 179 і 129 грн відповідно. Спокій шведів оберігають з розрахунку 1 охоронець на 50 осіб, розповів Сергій Наумович, директор охоронної компанії-організатора.

"З відмінностей - перш за все, погода. У нас зараз набагато холодніше, уночі до п'яти градусів. І весь час дощі. По-друге, дорожній рух. Люди, та ви ж просто їздите як божевільні! У нас сів, пристебнувся і їдеш в одному ряду, з однією швидкістю, - розповів один з уболівальників порівнюючи Україну і Швецію. - По-третє, у вас тут все дешевше, хоча не скажу, що набагато. Але, наприклад, "МакДональдс" дешевший вдвічі. Не кажучи вже про горілку". А спільне між Україною і Швецією, на його думку, те, що немає насильства і дуже хороші люди.

Деякі хлопці знають тільки російські "так" і ледве говорять "спасибі". Питають, як потрібно привітатися і представитися. Через кілька хвилин мовної граматики хлопці перейшли на наступний рівень знайомства з журналістами.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

"А як у вас тут з "травою"? Чи зможете дістати? Ми заплатимо", - мало не лізе за гаманцем швед. До речі, виявилося, що якраз "трава", на відміну від "МакДональдса" і горілки, в Україні та Швеції коштує однаково - 10 євро за пакетик.

Дівчата, які приїхали до Києва з містечка Лінкопінг на двох машинах, розповіли, що спочатку їх налякали дороги. "Ми опинилися в годину ночі на якомусь настільки дивному шосе, що не могли їхати швидше 50 км/год. З машиною весь час відбувалося щось ось таке (показує рухи долонею вгору-вниз). І ніякого освітлення. Було страшнувато. Але коли ми все-таки добралися до Києва - то це було просто "Вау!". У вас є неймовірно красиві старовинні будівлі. І всі люди готові допомогти, навіть якщо у них не дуже з англійською", - щебече студентка Матильда Пакін.

Спортивні тренери зі Стокгольму - Роберт Петтерсон, Ларс Бределівс, Андреас Кансон і Фредерік Персон - навперебій розповідають про свої враження. "Скільки поганого писали в наших газетах, і про табір, і про країну. Але ми всім задоволені. Київ такий зелений, тут дуже привітні люди. Один хлопець не знав, як пояснити нам дорогу, тому просто пройшов з нами хвилин п'ять, щоб показати, куди йти", - каже Роберт.

"Ще нам подобаються всілякі ваші страви. Ми вже їли борщ і якесь печене м'ясо. Дуже багато випили місцевого пива. Воно, може, не найсмачніше у світі, зате дуже дешеве", - додає Андреас.

Компанія зі Стокгольму вже встигла поплавати у Дніпрі, погуляти Андріївським узвозом і Хрещатиком. Але по-справжньому дитяче захоплення у чоловіків викликали скульптури на Пейзажній алеї. Насамперед залізли в пащу до довгого синього кота - зробити фото на пам'ять з самого класного місця в місті.

Зауважимо, що євротуристи від початку Євро-2012 (8 червня) вже витратили в Україні чимало грошей, хоч дехто з них і нарікає на український сервіс. Пиво, їжа, сувеніри та готелі прогнозовано дають найбільший виторг. У фан-зонах ледве встигають підвозити харчі та напої, особливо пиво.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1145 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, кемпінг на Трухановому острові, Шведи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]