Вт, 2024-04-23, 10:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Про зростання кількості нелегальних мігрантів на кордоні з білоруссю повідомляють у Латвії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Кількість спроб нелегального перетину кордону з території білорусі до Латвії досягла майже таких самих показників, як у серпні 2021 року - один з перших місяців штучної міграційної кризи, створеної режимом александра лукашенка.

Про це повідомляє LSM.

Керівник Да́угавпілського відділу прикордонної служби Юрійс Власовс розповів, що у серпні ситуація знову почала загострюватися і спроби нелегального перетину кордону стали регулярними.

Загалом за місяць потрапити в Латвію намагалися 285 осіб. За день це в середньому 12-15 спроб, на початку місяця кілька разів зупиняли більші групи, по 25 осіб.

На початку серпня в уряді Латвії вирішили продовжити режим надзвичайної ситуації на кордоні, передбачаючи, що гібридний тиск за допомогою мігрантів продовжиться, зокрема і для того, щоб відволікати увагу від війни рф проти України.

Латвія звернулася до Єврокомісії з проханням розширити центри для розміщення мігрантів у цьому районі, на випадок, якщо потік мігрантів суттєво зросте.

Нагадаємо, прикордонна служба Польщі заявила, що білоруські службовці використовують спеціальні інструменти для руйнування нещодавно збудованої огорожі на кордоні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 428 | Додав: adminA | Теги: кордон, Білорусь, нелегальні мігранти, латвія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]