Ср, 2024-04-24, 14:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Продовжувати підтримувати Україну та співпрацювати щодо питань, пов’язаних із Китаєм, домовилися Японія та Франція
Інші останні Політичні новини

Зокрема, лідери країн пообіцяли продовжувати запроваджувати суворі економічні санкції проти росії.

Лідери Японії та Франції домовилися продовжувати підтримувати Україну у боротьбі з вторгненням рф, поглибити двосторонню співпрацю у сферах безпеки та економіки, а також тісно співпрацювати в питаннях, пов'язаних із Китаєм, оскільки військовий та економічний вплив Пекіна в Індо-Тихоокеанському регіоні зростає. Про це повідомляє KYODO NEWS.

Під час переговорів у Хіросімі прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда та президент Франції Еммануель Макрон підтвердили, що продовжуватимуть запроваджувати суворі економічні санкції проти росії через її вторгнення в Україну, водночас надаючи потужну підтримку Києву, повідомило Міністерство закордонних справ Японії.

Двосторонні переговори відбулися на полях саміту G7 в Хіросімі. Одним із ключових питань на порядку денного саміту буде те, як G7 має поводитися з Китаєм.

Зустріч відбулася після того, як минулого місяця Макрон викликав суперечки своїм закликом до Європи уникати втягнення у конфлікт США та Китаю навколо Тайваню. Детальніше про візит Макрона в Китай читайте в статті експосла України у Франції та США Олега Шамшура «Як дядько Сі намагається відірвати Європу від дядька Сема руками Макрона».

Китай розглядає самокерований демократичний острів як власну територію, яка з часом має возз'єднатися з материком, і посилює військовий тиск.

Обидва лідери також пообіцяли сприяти співпраці в кіберпросторі та космосі, цивільній ядерній енергетиці та підтримці стартапів.

Кішіда також зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вони домовилися про подальше розширення співпраці в галузі економічної безпеки та інших сферах, спираючись на результати перших міжурядових переговорів між двома країнами за участю лідерів і ключових міністрів, що відбулися в березні в Токіо.

Кішіда і Шольц заявив, що сподівається співпрацювати з німецьким лідером, щоб спрямувати дискусії G7 на підтримку і зміцнення міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права.

Обидва лідери, зокрема, погодилися з важливістю співпраці з країнами Глобального Півдня. Деякі з цих країн не стали на бік США та їхніх союзників у підтримці України.

Кішіда також зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Лідери привітали «стійкий прогрес» у виконанні плану дій двох країн щодо забезпечення вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону.

Оголошений у жовтні минулого року план передбачає початок переговорів про підписання двосторонньої угоди про обмін розвідувальною інформацією з питань безпеки.

Раніше повідомлялося, що лідери G7 обговорять пропозицію проведення мирного саміту щодо України під час триденної зустрічі в Японії у відповідь на прохання українського президента Володимира Зеленського.

Надзвичайний і повноважний посол України в Японії Сергій Корсунський у тексті "путін давно зрозумів, що програв" писав, що представники країн G7 завершують підготовку документів, що будуть ухвалені за підсумками саміту. Окрема заява, скоріше за все, стосуватиметься України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 453 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]