Пт, 2024-03-29, 08:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:55
Проект будівництва стокілометрової стіни на кордоні з Білоруссю парламент Польщі схвалив
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польські парламентарі у п'ятницю схвалили законопроект про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю у відповідь на потік нелегалів, які опинилися в пастці у прикордонній зоні через відмову Мінська пускати їх назад на територію країни, повідомляють європейські ЗМІ.

Вартість стіни оцінюється приблизно в 353 млн. євро, планується, що загородження протягнеться більш ніж на 100 км на східному кордоні Європейського Союзу.

Очікується, що президент країни Анджей Дуда підпише законопроект найближчими днями. Раніше він заявляв, що підпише його, щойно парламент закінчить над ним роботу.

Наразі на кордоні встановлені тимчасові загородження.

Польща, Литва і Латвія останніми місяцями фіксують посилення потоку нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі обвинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до ЄС, але одержують відмову.

Країни Балтії обвинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це гібридною агресією. Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

У Польщі і Литві, прагнучи зупинити потік нелегалів, повідомляли про намір збудувати загороджувальні споруди вздовж кордону з Білоруссю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 547 | Додав: adminA | Теги: сто кілометрів, стіна, Білорусь, кордон, парламент Польщі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]