Сб, 2024-04-20, 14:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
Проєкт держбюджету-2022 Рада розглядає в першому читанні
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада розглядає у першому читанні законопроєкт “Про Державний бюджет України на 2022 рік” (№6000).

Документ представляють міністр фінансів Сергій Марченко і голова парламентського комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

Згідно з проєктом, прогнозований номінальний ВВП за підсумками 2022 року становитиме 5 368,7 млрд грн, бюджетний дефіцит зменшиться до 3,5% проти очікуваних 5,5% у нинішньому році, показник інфляції – 6,2%, рівень витрат на сектор безпеки та оборони – 5,95% ВВП, середньомісячна заробітна плата – 15 258 грн (у грудні 2022 року – 17 500 грн).

До першого читання документа надійшло понад 3200 правок і пропозицій, 1501 з яких врахована профільним комітетом. Решту — відхилено, оскільки їх ухвалення могло призвести до розбалансування основного фінансового документа.

Поміж підтриманих бюджетним комітетом пропозицій — надання 3,3 млрд грн за новою бюджетною програмою «Фінансове забезпечення заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм» зі зменшенням на цю ж суму видатків за бюджетною програмою “Оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів та модернізація залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень”.

Також на 1 млрд грн збільшено видатки розвитку за новою бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери».

Комітет також пропонує доручити Кабінету Міністрів визначити до другого читання законопроєкту джерела фінансування низки інших важливих змін — зокрема, пов’язаних із підвищенням соціальних стандартів, субсидуванням місцевих бюджетів та втіленням інфраструктурних проєктів.

Як повідомлялося, вперше проєкт річного бюджету України ґрунтується на середньостроковій Бюджетній декларації на 2022-2024 роки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 621 | Додав: adminA | Теги: рада, перше читання, проєкт держбюджету-2022 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]