Вт, 2024-03-19, 07:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:44
Проект нового Стратегічного оборонного бюлетеня підготувало Міноборони та планує підвищити соцзахист мобілізованих
Інші останні Економічні новини

Міністерство оборони України підготувало проект нового Стратегічного оборонного бюлетеня, де визначаються загрози для країни у військовій сфері. Як передає УНІАН , про це на брифінгу повідомила прес-секретар Міноборони Вікторія Кушнір.

"Міноборони практично завершило оцінку стану готовності Збройних сил до виконання завдань за призначенням. За підсумками цієї роботи підготовлено проект нового Стратегічного оборонного бюлетеня України, в якому визначаються загрози національній безпеці України у воєнній сфері та обрис майбутніх Збройних сил. Зараз даний документ проходить внутрішньовідомче узгодження в Міноборони. Після цього він буде направлений на розгляд центральних органів виконавчої влади", - сказала Кушнір.

Міністерство оборони планує підвищити соціальний захист мобілізованих військовослужбовців та їхніх сімей, заявила Кушнір.

Вона розповіла, що наразі на узгодженні в центральних органах виконавчої влади перебуває три законопроекти з цього питання.

"Зміни торкнуться в першу чергу надання гарантій соцзахисту офіцерам, призваним на військову службу у зв'язку з частковою мобілізацією. Вони отримають право на щорічну відпустку, проходження безкоштовних курсів соціальної і професійної адаптації, виплату добових і підйомної виплати при переїзді на нове місце служби. Після звільнення зі служби за ними буде зберігатися право працевлаштуватися на підприємство або продовжити працю або навчання, звідки вони були покликані на службу. Час проходження служби буде зараховуватися до стажу роботи, що дасть право на отримання пенсії за віком на пільгових умовах", - сказала прес-секретар Міноборони.

Також вона повідомила, що "два інших законопроекти запроваджують виплату компенсацій на оренду житла військовослужбовцям-контрактникам і скасують обмеження на санаторно-курортне лікування для військовослужбовців та їхніх сімей.

Також з першого січня 2015 року набудуть чинності зміни до закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби".

Вони суттєво покращать пенсійне забезпечення сімей військовослужбовців - учасників АТО. Зокрема членам сімей військовослужбовців - учасників АТО, які загинули внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини, буде надано право отримувати пенсію в розмірі 70% грошового забезпечення загиблого, або 90%, якщо на утриманні налічується двоє і більше членів цієї родини".

"Також мінімальна пенсія членів сімей військовослужбовців - учасників АТО, у разі втрати годувальника буде встановлена не нижче двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність", - зазначила прес-секретар.

Раніше повідомлялося, що Міноборони планує збільшити армію майже на 20 тисяч осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: Стратегічного оборонного бюлетеня, соцзахист мобілізованих, Міноборони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]