Пт, 2024-03-29, 00:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:17
Проект резолюції РБ ООН про санкції проти КНДР погодили США і Китай
Інші останні Новини світу
США і Китай погодили проект резолюції РБ ООН про санкції проти КНДР, повідомляють ЗМІ з посиланнями на дипломатичні джерела ООН, передає "Інтерфакс".

Резолюція стане відповіддю Ради Безпеки ООН на запуск Північною Кореєю супутника в грудні минулого року.

Фахівці наголошують, що в підготовленій США резолюції немає нових санкцій, а лише розширені вже накладені раніше.

"Це буде компромісом: США отримають нову резолюцію, яка розширює санкції, а Китай зможе заявити, що йому вдалося уникнути прийняття нових санкцій", - завило одне з джерел.

Зазначимо, минулого тижня стало відомо про плани керівництва Північної Кореї провести найближчим часом чергове ядерне випробування. Про це повідомила південнокорейська газета "Чуна Ільбо" з посиланням на дані розвідслужб.

Спостерігачі не відкидають, що Пхеньян спеціально допустив "витік" цієї інформації, щоб спонукати РБ ООН відмовитися від жорсткої резолюції, і тепер чекає результатів. За розширенням санкцій, вважають спостерігачі, вибух все ж може послідувати.

Раніше влада КНДР оголосила про продовження термінів можливого запуску космічного апарату "Кванменсон-3".

У квітні 2012 року КНДР здійснила невдалий пуск ракети з супутником, що вважалось порушенням резолюцій РБ ООН, які забороняють Пхеньяну будь-які пуски ракет великої дальності з використанням балістичних технологій.

Північна Корея оголосила себе ядерною державою у 2005 році. У 2006 і в 2009 роках КНДР провела підземні ядерні випробування, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства. У відповідь на дії Пхеньяну Рада Безпеки ООН прийняла низку резолюцій, що вимагають від КНДР припинити діяльність в ядерній сфері.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: США і Китай. РБ ООН. санкції проти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]