Пт, 2024-03-29, 13:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Проект резолюції України, США та Німеччини про миротворчу місію готовий - Клімкін
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Україна, Сполучені Штати Америки та Німеччина мають фактично готовий проект резолюції ООН стосовно миротворчої місії на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер", передає УНІАН.

Дипломат прокоментував інформацію про заплановану на 13 листопада зустріч спеціального представника Державного департаменту США Курта Волкера з помічником президента Російської Федерації Владиславом Сурковим.

"Що стосується зустрічі в понеділок, то до цього я ставлюся, скоріше за все, дуже обережно, якщо не сказати скептично. Я декілька годин тому розмовляв з Куртом, ми погодили основні параметри нашої позиції", - сказав глава МЗС.

"У нас фактично готовий текст резолюції, наш проект. Я маю на увазі наш, оскільки це і Сполучені Штати, і Німеччина, і Франція, і працюємо з Великою Британією, з дуже чіткою логікою, і основне, звичайно,- це вся територія окупована і кордон. І, звичайно, безпека до моменту, коли ми можемо почати підготовку до перехідного періоду. З цим поки що дуже важко", - наголосив Клімкін.

"Ми маємо план, яким чином тиснути далі. Ну, а, звичайно, питання часових рамок - будемо дивитися", - заявив Клімкін.

При цьому, міністр наголосив, що "у нас є спільний проект, у нас є повна позиція, що нам потрібно".

"Це невизнання оцієї російської колонії російського протекторату. Логіка, що має робити мандат... майбутньої миротворчої місії, включаючи контроль, включаючи безпеку, включаючи роззброєння. Це географія - уся територія і, звичайно, кордон. Без кордону взагалі сенсу немає. Тому тиск має бути весь на Росію", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що Росія мусить вивести свої сили з Донбасу, щоб миротворці ООН зайшли на цю територію.

Окрім того, спецпредставник США наголосив, що з бойовиками "Л/ДНР" не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Згодом глава МЗС РФ Сергій Лавров, назвавши миротворців ООН "окупаційними силами", заявив, що пропозиції спецпредставника США Курта Волкера щодо місії ООН суперечать зусиллям в нормандському форматі.

В РФ заявляють, що повноцінна миротворча операція на окупованому Донбасі є неприйнятною з погляду Мінських угод, і наполягають, що миротворці ООН повинні базуватися лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Нещодавно стало відомо, що США готуються в найближчі дні запропонувати Росії план з розміщення 20 тисяч миротворців ООН на всій території конфлікту в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: США та Німеччини, Клімкін, миротворча місія, проект резолюції України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]