Пт, 2024-04-26, 21:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:07
Прогноз погоди: Грози і смерчі будуть в Україні все літо
Інші останні Прогноз погоди

Україна, літо, гроза, смерч, прогноз, погода Протягом усього цього літа будуть періоди, коли ми будемо спостерігати грози і смерчі. Про це повідомив директор Українського гідрометеоцентру Микола Кульбіда.

“Грози і смерчі в Україні можуть бути не тільки під час спеки, а й при більш низьких температурах повітря. Ці явища поширені по всій території країни і типові для літніх місяців. Цей рік теж не буде виключенням – зазначені явища спостерігатимуться цього літа”, – сказав він.

Спека знову б’є рекорди

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 11 червня в Києві вперше за 140 років середньодобова температура повітря становила +27,3 градуса, що на 1,5 градуса вище торішнього рекордного значення температури для цього дня. Кліматична норма перевищена на 9 градусів.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Прогноз погоди на червень дали синоптики

Друга поспіль ніч в Києві виявилася найтеплішою з 1881 року, адже її температура не опустилася нижче 21,7 градуса. Попереднє рекордне значення + 21,4 градуса від 2010 року перевищено на 0,3 градуса. За два дні встановлені чотири температурні рекорди, тобто хоч літо і запізнилося, але ще встигне киян змучити спекою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 847 | Додав: admin | Теги: погода, прогноз, літо, Смерч, гроза, україна | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]