Чт, 2024-03-28, 20:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:47
Програма подій у Києві - День гідності та свободи
Інші останні Офіційні новини

День гідності та свободи: програма подій у Києві

До Дня Гідності та Свободи у столиці протягом листопада тривають меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи.

21 листопада на Алеї Героїв Небесної Сотні та в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудуться заходи, приурочені до Дня Гідності та Свободи. А на Майдані Незалежності (зі сторони Головпоштамту) відкриється фотовиставка «Два століття – одна війна». Участь у пам’ятних заходах і церемоніях покладання квітів візьмуть представники міської влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, учасники революційних подій в Україні у 2004, 2013 – 2014 років, учасники Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях.

Для вихованців Палацу дітей та юнацтва в цей день пройде зустріч «Революція Гідності – революція свободи» із учасниками Революції Гідності. У Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» пройдуть зустріч із «живою книгою» і виставки матеріалів «Євромайдан: як перемогла гідність».

На Майдані Незалежності стартував виставковий проєкт «100 років боротьби», який триватиме до 1 березня.

До 27 листопада кияни можуть відвідати виставку літератури «Україна понад усе!» в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки для дорослих. А також до 26 листопада ознайомитись із експонатами виставки архівних документів «До Дня Гідності та Свободи» у Державному архіві м. Києва.

Низку заходів підготував Національний музей Революції Гідності.

21 ЛИСТОПАДА

10:00 – 11:00
Поминальний молебень та покладання квітів.
Місце: каплиця на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві (Екуменічний храм архістратига Михаїла та українських Новомучеників УГКЦ).

10:00 – 19:00

• екскурсійні програми експозицією «Назустріч Свободі» в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану та «Місцями Революції Гідності» у центральній частині Києва;
• демонстрація тематичних відео в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану.

ЗАМОВИТИ ЕКСКУРСІЮ: +38 096 28 42 807

14:00 – 17:00

Мистецький захід «Київ незламний» за участі режисера Філа Стронґмена, фотографа Володимира Шуваєва й піаністки, художниці Влади Бучко.

Місце: Колонна зала КМДА, вул. Хрещатик, 36.

Вхід вільний, але необхідна реєстрація.

 17:00 – 18:00

Відкриття виставкового простору й виставки з однойменною назвою «М³: Майдан. Меморіал. Музей» на місці будівництва Музею Революції Гідності.
 
– Котлован на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва із занедбаної пустки перетворюється на новий простір, набуває особливого символізму, змісту та функцій. Тут буде споруджено Музей Революції Гідності. А допоки зведемо стіни українського Парфенону свободи, тут діятиме динамічний виставковий і громадський простір просто неба. Тут будемо розповідати про Майдан і його героїв, вивчати уроки історії, осмислювати теперішнє. Аби міцнішати як політична нація, дорослішати як громадянське суспільство, розвиватися як демократія. Бо маємо захистити нашу гідність, свободу, майбутнє, – розповідає Ігор Пошивайло, директор Національного музею Революції Гідності.
 
Місце: алея Героїв Небесної Сотні, 3-5, м. Київ.

18:00 – 19:00

Молитва за Небесною Сотнею і запалення свічок.
Місце: каплиця на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві (Екуменічний храм архістратига Михаїла та українських Новомучеників УГКЦ).

19:00 – 21:00
Рок-мюзикл «Got to Be Free, або Маєш бути вільним». Це 12 історій заснованих на реальних подіях.

Місце: Театр на Подолі (Андріївський узвіз, 20-а).

Організовує творча команда Got to Be Free.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 728 | Додав: adminA | Теги: День Гідності та Свободи, Київ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]