Пт, 2024-03-29, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:44
Пройшли у другий тур виборів мера Києва Кличко і Береза
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Найбільшу кількість голосів на виборах Київського міського голови набрали чинний мер столиці Віталій Кличко і народний депутат Борислав Береза.

Про це свідчать дані, оприлюднені Київською міською виборчою комісією за підсумками отриманих протоколів з результатами голосування у всіх районах столиці.

"Київська міська виборча комісія розпочала приймання протоколу про результати голосування на виборах мера столиці останньої з десяти районних виборчих комісій - Дніпровської", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними протоколу Дніпровської районної виборчої комісії, які було оголошено на засіданні Київського міськвиборчкому в п'ятницю, за Кличка проголосували в цьому районі 44 тис. 868 людей, Березу - 9 тис. 589 виборців, Олександра Омельченка - 8 тис. 266 людей.

За представника ВО "Батьківщина" Володимира Бондаренка проголосували 9 тис. 4 людини, партії "Об'єднання "Самопоміч" Сергія Гусовського - 8 тис. 197 осіб.

Таким чином, загалом у Києві за Кличка проголосували 353,3 тис. виборців, Березу - 77,03 тис. виборців, Омельченка - 73,72 тис. виборців.

Бондаренко загалом по Києву набирає 68,5 тис. голосів, Гусовський - 67,197 тис.

При цьому загальна кількість виборців, які взяли участь у голосуванні на виборах київського міського голови, становила 870,9 тис. виборців. Отже, Кличко набирає 40,5% голосів. Береза набирає загалом по Києву 8,8%, Омельченко - 8,4%, Бондаренко - 7,86%, а Гусовський - 7,7% голосів киян.

У Києві має бути призначено повторне голосування не пізніше ніж на 15 листопада.

Вчора, 29 жовтня, голова Київського міськвиборчкому Анатолій Сульдін висловив упевненість, що встигнуть встановити офіційні результати виборів мера столиці у встановлені законом терміни. Він також зазначив, що результати виборів депутатів Київради комісія встановлюватиме після того, як оголосить про результати виборів мера, оскільки на обробку протоколів районних комісій з цим виборам міськвиборчкому знадобиться трохи більше часу, але у відведений законом термін ці результати також будуть оголошені.

Відповідно до закону, результати виборів Київського міського голови повинні бути встановлені не пізніше 30 жовтня. Станом на 18 годину четверга в Київський міськвиборчком здали оригінали протоколів 4 з 10 районних виборчих комісій. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: другий тур виборів мера Києва, Кличко і Береза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]