Пт, 2024-04-19, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
Проходить Марш миру у Києві. Марина Порошенко разом з дітьми випустила голубів
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У Міжнародний день миру у Києві з ініціативи міськдержадміністрації проходить Марш миру, повідомляє "Укрінформ".

У заході беруть участь представники КМДА, студенти, учасники АТО, ветерани праці та всі охочі. Ініціативу підтримали й ветерани-"афганці" - прапори їхніх організацій майорять поряд із знаменами міської та районних адміністрацій Києва.

Учасники ходи зібралися біля Меморіалу загиблим в Афганістані. Вони поклали квіти до пам'ятника українським воїнам, після чого колона вирушила до Національного музею історії України в Другій світовій війні.

Після урочистої ходи учасники акції планують провести мітинг.

Крім того, Марина Порошенко привітала українців із цим днем у відеозверненні та разом з дітьми випустила голубів у небо.

"Для України День миру – надзвичайно актуальний, адже наш народ страждає від російської агресії та зла. Для всього людства слово "мир" означає прості і вічні цінності – це життя і радість, можливість спокійно навчатися і працювати, бути впевненим у завтрашньому дні. Я переконана, що з миру у родині, колективі, у державі – починається великий і благодатний мир на всій планеті", - сказала перша леді.

День миру встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року і відзначається в 3-й вівторок вересня. Генеральна Асамблея в вересні 2001 року ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня.

Асамблея заявила, що День миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: голуби, Марина Порошенко, Київ, Марш миру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]