Пт, 2024-04-19, 07:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Проходять загальні вибори у Боснії та Герцеговині
Інші останні Новини світу

У Боснії та Герцеговині проходять загальні вибори

У Боснії та Герцеговині в неділю проходять загальні вибори, в результаті яких на чолі країни може опинитися проросійський націоналіст Мілорад Додік.

Про це повідомляє AP.

Країна складається з сербського регіонального уряду та центрального мусульмансько-хорватського уряду.

Виборці у неділю мають можливість проголосувати за президію, яка у Боснії та Герцеговині представлена трьома особами, президента Республіки Сербської, членів двох палат парламенту, а також місцеві органи влади.

Як зазначає агентство, ця кампанія була затьмарена суперечливою риторикою та твердженнями про порушення, які підігрівали напругу.

Головною інтригою кампанії є те, хто увійде до нового складу президії.

На посаду представника в президії цього року претендують 15 кандидатів. Президент Республіки Сербської, проросійський націоналіст Мілорад Додік, який виступає за відділення сербської частини від решти Боснії, балотується від Союзу незалежних соціал-демократів на пост члена президії від сербів. Його конкурентом є чинний представник сербів в президії Боснії і Герцеговини, представник партії "Союз за зміни" Младен Іванич, який характеризується поміркованими поглядами.

Хорватський кандидат Драган Чович виступає за Боснію як мультиетнічний союз, а також хоче створення окремого хорватського уряду, що може призвести до ще більшої фрагментації країни.

Ліберальні сили, які виступають за громадянське суспільство, вільне від етнічних конфліктів, на виборах практично не представлені.

Оглядачі відзначають апатію виборця, попри безробіття і корупцію, і не очікують від виборів значних сюрпризів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: Боснія та Герцеговина, загальні вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]