Чт, 2024-03-28, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:22
Прокуратура розкрила подробиці і назвала підозрюваного - вибух в Дарницькому районі Києва
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Епіцентром вибуху стала ювелірна майстерня.

Керівникові приватної ювелірної майстерні у Дарницькому районі Києва, де стався вибух, повідомили про підозру.

Як повідомляє Київська міська прокуратура, слідством встановлено, що виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів, де стався вибух, використовував газове обладнання.

При цьому деякі елементи обладнання були виготовлені "кустарним" способом, а газові балони, в порушення встановлених вимог, розміщувалися в приміщенні, де безпосередньо працювали люди.

Також встановлено, що з працівниками інструктажі та навчання з охорони праці та дотримання норм пожежної безпеки не проводились, і їх не було забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту.

"Внаслідок таких недбалих дій, під час проведення газополум'яних робіт, які відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів. На момент події у приміщенні перебувало близько 20 робітників", - зазначили у прокуратурі.

Керівника ювелірної майстерні, мешканця Київщини, затримали та повідомили про підозру у у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Вибух в Дарницькому районі Києва

9 лютого на території колишнього заводу в Дарницькому районі столиці пролунав вибух. Внаслідок вибуху в одноповерховому складському приміщенні сталося руйнування будівлі на площі 500 кв. м.

Четверо людей загинули, ще п'ятеро отримали тілесні ушкодження. Частину людей дістали з-під завалів зруйнованої вщент будівлі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 568 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]