Вт, 2024-04-16, 09:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
Пропозиція Дубілета - “чим вищий ВВП, тим більша зарплата у президента та прем’єра”
Інші останні Економічні новини

“Чим вищий ВВП, тим більша зарплата у президента та прем’єра”, – пропозиція Дубілета

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет пропонує прив'язати розмір премій президента, прем'єр-міністра і спікера Верховної Ради до зростання ВВП.

"Президент доручив нам дати загальну пропозицію щодо архітектури зарплат. Упродовж останнього тижня я проводив цю роботу. Ми пробували звести все в єдину систему для того, щоб, з одного боку, була зрозуміла логіка співвідношення зарплат у різних органах, з іншого - щоб було зрозуміло, до яких конкретних показників прив'язана змінна частина. А з третього - щоб це було прийнятно для суспільства, але ми могли дати відповідь на запитання фахівців, яких ми хочемо залучити", -  розповів Дубілет в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, на цей момент уже створено презентацію з описом нової архітектури зарплат, і тепер він чекає, коли прем'єр-міністр і президент дадуть на цю пропозицію свою резолюцію.

На запитання, який рівень зарплати повинен бути встановлений і від виконання яких KPI (Key Performance Indicators) залежати, Дубілет зазначив: щодо кожної посади будуть свої підходи.

"Наприклад, згідно з тією пропозицією, яку я зробив, у президента, прем'єра і спікера як перших осіб премія прив'язана до зростання ВВП. Тож не дуже зрозуміло, до чого ще можна прив'язати їх змінну частину. У кожного з міністрів зарплата може бути прив'язана до того, що він безпосередньо зробив, наприклад, до щоквартального звіту. У депутатів може бути прив'язка до якихось своїх показників. Найпростіше - це показник участі в сесії і комітетах", - додав міністр.

Також, зазначив Дубілет, одна з пропозицій, яку він подав прем'єру і президенту, - про те, щоб для керівників обласних державних адміністрацій змінна частина зарплати була прив'язана до щоквартального рейтингування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: зарплата президента та прем’єра”, дубілет, вищий ВВП | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]