Чт, 2024-04-25, 02:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:13
Проти "арабських дикунів" та ісламізації Європи поляки вийшли на мітинг у Варшаві
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Варшаві близько 2 тисяч осіб взяли участь в антимігрантській маніфестації "Проти ісламізації Європи", повідомляє "Укрінформ".

Її організували представники різних організацій правого спрямування, зокрема парламентської фракції Kukiz'15, Національного руху, партії KORWiN, Конгресу Нової правиці, представники товариств уболівальників і інші.

"Ми маніфестуємо проти ісламізації, засилля біженців, хочемо висловити протест проти прийому іммігрантів, квот європейських країн (на біженців - ред.), хочемо щоб Польща залишилася Польщею, щоб у Польщі не було ісламських районів, не було пограбувань, згвалтувань, нападів, вбивств", - підкреслив під час маніфестації лідер Національного руху, депутат Сейму Роберт Вінницкий.

Польський політик закликав Сейм накласти вето на попереднє рішення Ради ЄС про розподіл між країнами Співтовариства частини біженців з півдня і на європейському рівні виступати проти прийому іммігрантів.

Маніфестанти тримали різні антимігрантські плакати, зокрема "Плаче Англія, плаче Франція, так завершується толерантність", "Сьогодні Варшава ціла кричить - немає арабським дикунам", "Нехай кожен араб пам'ятає - для нас Польща святу справу".

За допомогою інтернет-зв'язку маніфестанти в Варшаві провели телемости з іншими містами Європи, де проходили схожі маніфестації, зокрема з німецьким Дрезденом і чеської Прагою.

Колишній польський уряд у вересні 2015 року зобов'язався прийняти 7 тисяч біженців з півдня протягом двох років. Цього року, відповідно до проекту розпорядження польського уряду, в Польщу зможе потрапити не більше 400 біженців, які перебувають на території Греції та Італії. Перші 100 осіб мають прибути до РП в березні.

Угруповання Kukiz'15 вже зібрала 100 з 500 тисяч підписів, необхідних для проведення референдуму в Польщі проти прийому біженців з півдня.

Відзначимо, згідно з дослідженням громадської думки, 53% поляків виступають проти прийому будь-яких біженців, 41% підтримує надання їм тимчасового притулку, і лише 4% погоджується з тим, щоб Польща брала біженців і дозволяла їм селитися в країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: Варшава, арабські дикуни, ісламізація Європи, мітинг, Поляки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]