Чт, 2024-03-28, 22:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
Проти Польщі, Угорщини та Чехії за відмову приймати біженців Єврокомісія відкрила справу
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Європейська комісія розпочала процедуру притягнення до відповідальності проти Польщі, Угорщини та Чехії через відмову цих країн приймати мігрантів відповідно до квот ЄС.

Про це ідеться у прес-релізі Європейської комісії.

Єврокомісія нагадує, що в останні місяці вона неодноразово зверталася до держав-членів, які відмовились виконувати рішення ЄС про розселення біженців. Однак Польща, Угорщина та Чехія, порушивши свої юридичні зобов’язання, не здійснили необхідних заходів.

"На цьому тлі, як зазначалося у попередньому звіті про переселення, комісія вирішила розпочати процедуру притягнення до відповідальності проти цих трьох держав-членів", - ідеться у повідомленні.  

Європейський союз узгодив план щодо переселення біженців, які прибувають до Греції та Італії, 2015 року, у розпал кризи мігрантів. Було встановлено квоти, за якими в країнах ЄС мали розмістити 160 тисяч мігрантів.

Польща була зобов’язана прийняти 7 тисяч людей, Чехія – 1,6 тисяч, Угорщина – 1,3 тисячі, однак ці країни відмовилися виконувати рішення ЄС. Вони наполягають, що ЄС не може змушувати приймати мігрантів, оскільки це питання політики безпеки, які країни мають вирішувати на національному рівні.

Зараз Польща та Словаччина оскаржують у Європейському суді квоти щодо мігрантів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: Чехіїя, біженці, відмова, Польща, справа, Угорщина, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]